Mardin'de siyasi soykırım protesto edildi

Mardin’deki siyasi soykırım operasyonları Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dün yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, aralarında siyasetçi ve eğitimcilerin de olduğu 12 kişinin gözaltına alınması Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi. KESK Kızıltepe şubelerinin bulunduğu bina önünde yapılan eyleme çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı platform adına Kızıltepe Eğitim Sen Eşbaşkanı Filiz Özmen Kılıç yaptı.

'İKTİDAR MÜCADELE EDENLERE GÖZDAĞI VERMEK İSTİYOR'

İktidarın uzun süredir siyasallaşan yargı ve kendisine bağlı emniyet güçleri aracılığıyla, kendisine tehdit olarak gördüğü herkesi hedef haline getirmeyi temel politika olarak benimsediğini belirten Kılıç, üye ve yöneticilerinin sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek operasyonlara maruz kaldıklarını söyledi. Operasyonların mücadele edenlere karşı gözdağı olduğunu dile getiren Kılıç, “Hukuki olmaktan çok, siyasi amaçla gerçekleştirilen haksız gözaltılara son verilmeli, hukuksuz şekilde gözaltına alınan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Ardından HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday da iktidarın yarattığı siyasi, ekonomik ve toplumsal krizin üstünü örtmek için saldırgan tavırlarını sürdürdüğünü söyledi. Kuday, gözaltı ve tutuklamalara rağmen halkın diz çökmeyeceğini söyledi.