Maxmûr’da tecride karşı yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştiren Şehit Rûstem Cûdî Mülteci Kampı halkı, “Önderliğimizi özgürleştirmeden durmayacağız” dedi.

Şehit Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmûr) 3 yıldır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağır tecridin kırılması amacıyla yürüyüşe geçti.

Şehitler Komitesi Kurumu önünde bir araya gelerek yürüyüşe başlayan halk, Abdullah Öcalan’ın posterleriyle birlikte farklı sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

Yürüyüş, Maxmûr Kültür Sanat kurumu önüne kadar devam etti ve burada bir açıklama yapıldı.

Saygı duruşunun ardından İştar Meclisi Koordinasyonu Fadile Tok açıklama yaptı.

Fadile Tok, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride dikkat çekerek şunları belirtti: “Türk devletinin ve uluslararası güçlerin Kürt halkına ve Kürt Halk Önderine yönelik yaklaşımları insani değildir. Geliştirilen yaklaşımlar gayri ahlaki ve Kürt halkının iradesine karşıtlıktır. Bu yaklaşımlara karşı Önderliğimizin etrafında, irademiz, şerefimiz ve özgürlüğümüz için çalışacağız. Kürt halkını yok etmek isteyen, ona soykırım uygulayanlara ‘artık yeter’ diyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi ve Önder Öcalan, Ortadoğu için bir özgürlük meşalesi haline gelmiştir. Bütün insanlığın huzur içinde yaşaması için öncülük etmektedir. Komplocu güçler bunun gerçekleşmemesi için barbarlarla birlikte hareket ediyor. Kendi hukuk ve yasalarını bile artık tanımıyorlar. Kürt halkı da buna karşı mücadelesini büyüterek duracaktır.”

Tok, konuşmasının sonunda, Önder Öcalan üzerinde uygulanan tecridin gerçekleşmesi için ortak hareket ettiğine değinerek, “Biz Kürt halkı olarak Önderliğimize karşı geliştirilen bu yaklaşımları kabul etmiyoruz ve buna karşı mücadele ediyoruz. Kamp halkının işi ve gücü Önderliğinin özgürlüğüne hizmet edecek. Kamp halkı olarak Önderliksiz bir yaşam dışında hiçbir yaşamı kabul etmiyoruz” dedi.