Maxmur halkı: Düşman yenilene kadar mücadelemize devam edeceğiz

İşgalci Türk devletinin bugün gerçekleştirdiği hava saldırısını protesto eden Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) halkı sokaklara döküldü.

Eylemciler Türk devletinin zulmünü kabul etmediklerini ve bu nedenle zafere kadar direnmek ve geri adım atmamak için mülteci olduklarını söyledi.

Maxmur halkı, bugün öğle saatlerinde Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırısını protesto etmek için büyük bir eylem gerçekleştirdi.

Şehit Aileleri Derneği binası önünde toplanan eylemciler, buradan Irak ordusunun Maxmur ilçesi'ndeki kontrol noktasına yürüdü. Yürüyüşte 'Be Serok Jiyan nabe' ve 'Yaşasın Maxmur Direnişi' gibi sloganlar atıldı.

Kürdistan Özgürlük Şehitlerinin anısına saygı duruşunun ardından bir açıklama okundu. Ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hacı Kaçan konuştu.

Kaçan konuşmasına Birleşmiş Milletler, Irak Merkezi Hükümeti ve KDP’nin Türk devleti ile yaptığı işbirliğine vurgu yaptı. Kaçan, Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırısını kınadı.

Kaçan, "28 yıllık sürgün döneminde Türk devleti, müttefiki KDP ve NATO güçlerinin desteğiyle onlarca kez özgür halkımıza saldırdı" dedi.

Kaçan devamla şunları söyledi: “Türk devletinin imha ve inkar politikası nedeniyle atalarımızın topraklarından ayrılmak zorunda kaldık. İlk günden bugüne şehitlerimizin anneleri ve Önder Apo'nun takipçileri olarak hiçbir zaman geri adım atmadık ve asla geri adım atmayacağız. Düşmanı yenene kadar direnişimiz zafere kadar devam edecektir. Tüm saldırılara rağmen halkımızın buradaki tavrı, işgalcilere ve saldırılara karşı mücadeleye devam edeceklerini gösteriyor."

 

Açıklamanın ardından kamp halkı adına bir heyet Irak askeri güçleriyle bir araya geldi. Maxmur heyeti görüşmede Irak güçlerini Türk devletinin saldırılarına karşı tavır almaya çağırdı.