Maxmûr halkı işgale karşı yürüdü

Maxmûr'da binlerce kişi, Türk devletinin işgalci saldırılarını ve KDP'nin işbirlikçiliğini protesto etti.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı'nda (Maxmûr) binlerce kişi, işgalci Türk devletinin KDP’nin ortaklığıyla 17 Nisan’da Zap, Avaşin ve Metina alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırısını protesto etti.

Şehit Aileleri kurumu önünde toplanan halk, Irak devletinin kontrol noktasına kadar yürüdü.

'HALK VE GERİLLA DİRENİŞİ KAZANACAK'

Kontrol noktasında son bulan yürüyüşün ardından açıklama yapan Maxmûr Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, şunları söyledi:

“Biz son yıllarda Türk devletinin yüzüncü kuruluş yıl dönümüne girmesi nedeniyle Kürdistan’ın tümünü ve özellikle Güney Kürdistan’ı ayakta kalmanın esas amaçları arasında aldığını biliyoruz. Kürtleri yok etmeyi çağın başarısı olarak gören AKP-MHP soykırımcı ittifakı planlarını hayata geçirmek için yeni bir saldırı ile Kürdistan’ı ve Medya Savunma Alanları'nı işgale girişmiştir.

Kendisine Müslüman diyen AKP, Ramazan ayında kendisini ve halkını savunan bir güce saldırmıştır. Bilindiği gibi yarın Êzidî halkımızın kutsal Çarşema Sor bayramıdır. Irak ordusu ise dün geceden bu yana Şengal’e yönelik saldırılar düzenliyor. Irak devleti, Maxmûr ve Şengal’e saldırması için Türk devletine Irak topraklarının kapılarını açmaktadır. KDP güçleri, bu saldırıların ortağı olmuştur. Roj çeteleri, Gulan ve Zerevan güçleri, Medya Savunma Alanları’na yerleşerek Türk devletine yol açmaktadır.

Öte yandan Kuzey Kürdistan’da kendi halkının katliamını gerçekleştirmek için görevlendirilen korucular, sınır hatlarına toplatılmaktadır. Hiç şüphe yok ki hiçbir diktatoryal güç bir halkın direnişi önünde, gerillanın direnişi önünde duramaz. Özgürlük isteyen Kürt halkı zaferi elde edecektir. Sömürgeci, faşist ve ihanetçi çizgi ise yenilecektir. 21. Yüzyıl buna tanıklık edecektir.”