Maxmurlulardan uluslararası topluma çağrı

Maxmur Demokratik Halk Meclisi, 5 Haziran’da kampa Türk devleti tarafından yapılan saldırı ardından uluslararası toplumu ve Irak hükümetini sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı Demokratik Halk Meclisi, kampı hedef alan saldırılar ve tehditlere tepki gösterdi.

Halk Meclisi, kamp halkının da katıldığı basın açıklamasında, “Biz yoksulluk ve açlık nedeniyle mülteci durumuna düşmedik, yapılan haksızlıkları kabul etmediğimiz için mülteci olduk” dedi.

Irak hükümeti ve Birleşmiş Milletler’e seslenerek içinde bulundukları durumu anlatan Halk Meclisi, Türk devletinin inkar ve imha politikaları nedeniyle 28 yıldır mülteci olduklarının altını çizdi.

“Kendi isteğimizle mülteci durumuna düşmedik, dünyadaki her halk gibi kendi toprağımızda kendi dilimizle yaşamak istedik. Biz de barış ve huzur içerisinde bir yaşam sürmek istiyoruz” diyen Halk Meclisi, bugün de Maxmur’da soykırım ve katliam yürütülmek istendiğine dikkat çekti.

Halk Meclisi, “Türkiye’deki AKP-MHP iktidarı faşist bir iktidardır. Bu iktidar hem bölgenin istikrarını tehdit ediyor hem de Kürtlerin yaşadığı her yeri hedef alarak Kürt düşmanlığı yapıyor” dedi.

BM, Irak merkezi hükümeti ve insan hakları örgütlerine seslenen Demokratik Halk Meclisi, kampa yönelik saldırılar karşısında tutum almalarını ve kampı korumalarını istedi. Açıklamada, “Bize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmenizi istiyoruz” denildi.