MED TUHAD-FED: Tecrit derhal kaldırılmalı

MED TUHAD-FED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı, tecridin hemen kaldırılması gerektiğini belirtti.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'İMKÂNSIZ KOŞULLARDA DİRENDİ'

Kapitalist sistemin neoliberal politikalarıyla dünyayı tüketim, savaş ve ekolojik tahribatlarla önü alınamaz bir düzeye getirdiğine vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu temelde İmralı işkence ve tecrit sisteminde, kapitalist modernitenin insan ve doğa düşmanı olduğunu sık sık belirten ve uyarılarda bulunan Sayın Abdullah Öcalan 72’nci yaş gününe girmektedir. 1999 yılında küresel güçlerin komplosuyla, İmralı Adası’nda halklarla bağı kesilmek istenen Sayın Abdullah Öcalan tüm imkansızlık ve zor koşullara rağmen, çaba içerisinde olmuştur. Kürdistan'da süren savaş politikalarına karşı her zaman halklara barışı tesis etme çabalarında bulunmuştur. Yine Ortadoğu’da küresel güçlerin halkları karşı karşıya getirme ve Kürt halkının soykırımına karşı kaygılarını dillendirmiştir. Türkiye’yi amansız savaş ve baskı politikaları ile yönetme girişiminde bulunan siyasal iktidar ve ortakları tüm çabalara kulaklarını tıkamıştır. Kürt halkına savaşı dayatıp, yok etme ve sindirme politikaları izlenmiştir. Yürütülen siyasetin çözüm olmadığını, baskıcı rejimlerin her zaman darbe sistematiğine elverişli olduğunu, esas olanın barışı tesis etmek olduğunu en son görüşmelerde de Sayın Abdullah Öcalan tarafından dile getirilmiştir.
Amara kutlamalarına izin verilmemiş, İmralı da izlenen tecrit politikaları ile Kürt halkı ile bağı kesilemeyen Abdullah Öcalan’ın halkla bağı kesilmek istenmiştir.  Tüm zorluk ve engellemelere rağmen halkımız bulunduğu her yerde kutlamalarını yapmış, Amara yürüyüşlerinde 100 binler katılmış iktidarların gözünü korkutmuştur. Bu vesileyle, 2009 yılında Amara yürüyüşünde katledilen Mahsun Dağ ve Mustafa Karaoğlan’ı anıyor bağlılıklarına mücadele sözümüzü yeniliyoruz.”
MED TUHAD-FED, tecridin derhal kaldırılması ve çözüm için Öcalan'ın çabalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.