Miting sonrası ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

On binlerin akın ettiği İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen “Çözüm Biz’de” mitingi sonrası yürüyüşe geçen gençler, polis saldırılarına rağmen “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Çözüm Biz’de, savaşa ve sömürüye hayır!” şiarıyla Amed’in İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdiği bölge mitingi sona erdi. 42 derece hava sıcaklığına rağmen on binlerin katıldığı mitingde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırısına ve bunun sonucu olan ekonomik krize öfke yağdı, hasta tutsaklara özgürlük istendi. 

Diyarbakır Emniyeti’nin provokasyonlarına rağmen Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden on binler, “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı. Tüm engellemelere rağmen on binler, Abdullah Öcalan’a özgürlük talebini haykırdı. 

POLİS PROVOKASYONU

Diyarbakır Emniyeti’nin bir diğer provokasyonu, kadınların Aysel Tuğluk’un fotoğrafının bulunduğu ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı pankarta el koyma girişimleriyle devam etti. Polisin provokasyonlarına izin vermeyen HDP’li kadınlar, Tuğluk’un posterini miting meydanına bıraktı. 

MEYDANDA COŞKU DORUĞA ÇIKTI

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yaptığı konuşmaların ardından sanatçı Murat Demir’in sahne almasıyla, alanda coşku doruğa çıktı. Halaylar eşliğinde sona eren miting ardından yoğun katılımıyla alanda dikkat çeken gençler, yürüyüşe geçti. 

ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ 

Miting meydanında haykırdığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebini yürüyüş boyunca sloganlarla sürdüren gençler, polis saldırılarına uğradı. Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan Ekinciler Caddesi’nde yürüyüşe devam eden gençler, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla dağıldı.

OFİS ABLUKAYA ALINDI

Ofis semtini yüzlerce çevik kuvvet polisiyle abluka altına alan emniyet, çevredeki halka saldırdı. Polis saldırılarına tepki gösteren bir genç de polis şiddetine uğradı. Polis, genci ters kelepçe ile gözaltına aldı. 

GENÇLERE POLİS SALDIRISI 

Daha sonra engelli olduğu belirtilen bir genç, çok sayıda polis tarafından şiddet uygulanarak yere yatırıldı. Polis, tekmelediği genci de gözaltına aldı.

YARIM SAAT SIRTINA BASILI BEKLETİLDİ

Ekinciler Caddesi’nde ablukasını sürdüren polis, gençlere saldırdı. Saldırıya tepki gösteren gençlere bağırarak saldıran polis, uzun süre kovaladığı 4 genci daha gözaltına aldı. Daha sonra polis ablukasına tepki gösteren bir genç, bekçiler tarafından şiddete uğradı. 4 bekçinin yere yatırarak şiddet uyguladığı genç, baygınlık geçirdi. Bekçilere “Yapmayın” diyen bir anneye de polisler saldırdı. Kalkanlarla etrafı sarılan genç, yarım saat boyunca yerde sırtına basılı halde bekletildi. Genç, kalkanlar arasında olay yerine gelen zırhlı araca bindirildi. 

ŞİDDETİ GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİLERE DE SALDIRI 

Polis şiddetini görüntülemeye çalışan gazeteciler de polis tarafından darp edildi.

Polis, yürüyüş sonrası saldırıları sonucu 7 genç gözaltına alındı.