Mültecilere işkence yapan şebeke ortaya çıktı

İran’dan Türkiye'ye geçmek isteyen bir grup mülteciye işkence yapan şebeke üyeleri, askerlerden aldıkları destekle sınır köylerinde her türlü yasa dışı işi yapıyor. Mültecilere işkence yapan bu çete elemanlarının isimleri ve görüntüleri de ortaya çıktı.

İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen bir grup Afgan mültecinin, İran-Türkiye sınırında insan kaçakçıları tarafından işkenceye uğradıklarına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde; insan kaçakçıları İran-Türkiye sınırında yakaladığı bir grup genci, önce bir kayanın altına üst üste istifliyor, ardından üzerlerine kaya parçaları dizilen mülteciler nefes almaz duruma getiriliyor. 

İnsan kaçakçıları, yaptıkları bu işkencenin ardından bu kez de mültecilerin ailelerine görüntüleri göndererek 10 bin dolar fidye istiyor.

Ailelere gönderilen görüntülerde insan kaçakçıları, elleri arkadan bağlı olan mültecilerden birinin kulağını bıçakla keserek koparıyor.

SINIRLARDAKİ ASKERLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR

Bu işkenceyi yapan şebeke İran’ın Xoy kentine bağlı Belecuk köyünde faaliyet yürütüyor. Türkiye’ye bağlı Saray sınırında faaliyetlerini sürdüren şebeke, hem Türkiye hem de İran tarafında bulunan askerlerle birlikte hareket ediyor.

Yaptıkları insanlık dışı faaliyetlerin karşılığında büyük para kazanan şebeke üyelerinin lüks bir hayat sürmesi dikkat çekiyor. Şebeke üyeleri yaşadıkları lüks hayatı sık sık sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

AYAKLARINDAN ZİNCİRLENEN AİLE KURTARILMAYI BEKLİYOR

ANF’ye gelen bilgilere göre şebekenin başında İranlı Şalo Teymuri isimli şahıs bulunuyor. Şebekenin diğer aktif isimleri ise Pejman Temuri ve Welat isimli şahıslar.

Ulaşan fotoğraflarda Türkiye ve İran tarafında bulunan askerlerle birlikte hareket eden şebekenin elinde bulunan bir aile kurtarılmayı bekliyor.

Afgan olduğu öğrenilen aile üyeleri ayaklarından kayalara zincirlenmiş şekilde bekliyor.  Afgan aile Belecuk köyünde rehin tutuluyor. Gelen fotoğraflarda rehin tutulan ailede üç çocuk bulunuyor.