MXDŞ: Katliama sebep olanlardan tek tek hesap soracağız

Koça katliamına ilişkin açıklama yapan MXDŞ, "Êzidîxan fedailerinin kanını yerde bırakmayacağız. Katliama sebep olanlardan tek tek hesap soracağız. Êzidîlere saldıracak olan herkes karşısında bizi bulacak" dedi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ), Koço Köyü katliamına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

MXDŞ’nin açıklaması şöyle:

“Şengal Demokratik Özerk Meclisi olarak bu zorlu günlerde bütün Êzidî şehitlerini özellikle Koço şehitlerini saygıyla ve hürmetle anıyoruz. Bütün Êzidxan fedailerin önünde saygı ile eğiliyoruz. Maalesef bu günlerde 104 fedaimiz uğurlanıyor. Bugün meydanda çıkarılmamış yüzlerce kemik bulunmakta. MXDŞ olarak soruyoruz, dün şehitlerin cenazeleri için açıklama yapanlar 15 Ağustos 2014 neredeydiler? Ne yapıyorlardı? Burada sorulması gereken başka bir soru daha var. Şengal’i bırakıp kaçanlar bu zamana kadar neden tutuklanmadı ve neden yargılanmadı?

Ne yazık ki bu katliamlara neden olanlar yargılanmak yerine şu an da görevde. Bugün Şengal’i ve Êzidîlere yönelik olan katliamları başka bir tarafa çekmeye çalışıyorlar. Sanki Şengal’de hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyorlar. Katliamları normal bir durum olarak görüyor veya gerçekleri değiştiriyorlar. Şu an birçok yabancı elin Şengal’in üzerinde planları var. DAİŞ’in eliyle gerçekleştiremediklerini kendi eliyle yapmak istiyor ve Êzidxan topraklarını işgal etmek istiyorlar. Dinimizin, inancımızın ve kültürümüzün düşmanları bir Êzidî halkını kez daha soykırım fermanından geçirmek istiyor. Fakat fermanın başından bu yana özgürlük ve Êzidîxan’ın özerkliği için direniyoruz. Êzidîxan fedailerinin kanını yerde bırakmayacağız. Katliama sebep olanlardan tek tek hesap soracağız. Êzidîlere saldıracak olan herkes karşısında bizi bulacak.”