Orhan: 'Yasak' kalkana kadar valilik önündeyiz

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, 1600 gündür süren "eylem ve etkinlik yasağı" kalkana kadar valilik önünde protesto eylemini sürdüreceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il binasının bulunduğu sokağı yaya girişlerine ve trafiğe kapatan polisler, il binasını abluka altına aldı. Vekillerin ve parti çalışanlarının il binasında mahsur kalmasına üzerine HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, polislerden ablukayı kaldırmalarını istedi.

 Polislerin ‘İhbar aldık, provokasyon olacak’ gerekçesiyle HDP il binasının etrafını ablukaya alması üzerine HDP Van Milletvekilleri Muazzez Orhan Işık ve Murat Sarısaç da Van Valiliği'nin önüne gelerek burada oturma eylemi başlattı.

ORHAN: YASAKLAR KALKANA KADAR DİRENECEĞİZ

ANF’ye konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, şunları kaydetti:
“Parti binamızın her gün abluka altına alınmasına, 1600 gündür süren eylem etkinlik yasağına karşı bugün burada protesto eylemimizi başlattık. Van Valisi çıkıp Van halkına bu yasakların artık kaldırıldığını duyurulmalıdır. Bu şehir ekonomik ambargo uygulanıyor, Van turizme kapanmış, bunun sonlanmasını istiyoruz. Bu şehrin yeniden normale dönmesi, siyasetin, hayatın, sivil toplumculuğun yeniden açılmasını istiyoruz. Esnaf sesini duyuramıyor, STK bir basın açıklaması yapıyor. Partimizin etrafı abluka altına alınıyor. Halkın partiye gelmesi engelliyor. Biz de buna karşı direneceğiz. İl binamızın sokağı girişi çıkışı kapatılmış durumda. Yöneticilerimiz dışında kimse il binamıza sokulmuyor. ‘Aldığımız bir ihbar, provokasyon olacak’ gerekçesiyle partimize kriminalize edilmek isteniyor ve biz de bunu kabul etmiyoruz. Bu yasaklar kalkıncaya kadar bu eylemimizi sürdüreceğiz.”