PAJK: Kadınların özgür yaşama doğduğu 4 Nisan kutlu olsun

PAJK Koordinasyonu, "Kürdistanlıların ve kadınların özgür bir yaşama yeniden doğduğu anlamı temsil eden 4 Nisan Önder Apo’nun doğum gününü Kürdistan halkına, kadınlara, Ortadoğu halklarına kutlu olsun.

PAJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. PAJK,  “Kürdistanlıların ve kadınların özgür bir yaşama yeniden doğduğu anlamı temsil eden 4 Nisan Önder Apo’nun doğum gününü Kürdistan halkına, kadınlara, Ortadoğu halklarına kutlu olsun. 71. yaş gününde Önder Apo ile özgür ülkede özgür bir halkla buluşmanın sözünü yeniliyoruz” dedi.

ÖNDERLİK GERÇEĞİNİ 4 NİSAN’DA YENİDEN ANLAMAK ÇOK BÜYÜK DEĞER TAŞIYOR

“Mezopotamya topraklarının kadim şehri Urfa’da gerçekleşen birinci doğuş olarak tanımladığımız Önder Apo’nun doğum günü halkımızın ve kadınların özgürlüğe yeniden uyanışına dönüşmüştür” denilen açıklamada, “Bu nedenle biz kadınlar ve halkımız bu doğuşu kendi rönesansımız olarak görüyoruz. Bu doğuş gününü kutlamak, 71 yıla sığdırılan özgürlük yürüyüşüne, mücadele değerlerine, özgürlüğe olan inancı ve kararlılığı kısacası Önderlik gerçeğini 4 Nisan’da yeniden anlamak bizler için çok büyük bir değer taşıyor” diye belirtildi.

ÖNDER APO YENİDEN DOĞUŞLARA İMZA ATTI

PAJK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Özgürlük düşmanı olan kapitalist modernitenin uluslararası komployla Önder Apo’nun geliştirdiği bu özgürlük yürüyüşünü engelleyeceğini düşünenler başarılı olamadılar. Önder Apo bulunduğu zamanı ve mekanı mücadele zeminine dönüştürerek yeniden doğuşlara imza attı.

Önder Apo, uluslararası komployu, tecridi tarihsel ve toplumsal olarak büyük doğuşa dönüştürdü. Evreni, tarihi, toplumu ve kadını yeniden yorumlayarak Özgürlük Hareketine yeni bir mücadele perspektifi oluşturdu. Eski paradigmanın çözümsüz kaldığı birçok soruna çözümler üretecek, sınıflı devletçi uygarlık sisteminin insanlığa kriz, kaos ve çözümsüzlük dışında bir şey sunmadığını ortaya koydu. Toplumun kendisiyle, doğayla, kadınla ve evrenle özgür bir birliktelik yaşayabileceği bir sistem perspektifini oluşturdu.

Kapatilist modernite toplumlara çözümsüzlük, kriz ve kaos dışında bir hizmetinin olmadığını Covid-19 (Koronavirüs) pandemisiyle daha fazla hissediyoruz. Kapitalizm, ulus devlet ve endüstrilayizmin uyguladığı tüm politikalar insanlığın üzerine ölüm kusmanın dışında bir işleve sahip değildir. Kapitalizm sistemik sağlık probleminin ortaya çıkardığı sorunlara giderek daha tutuculaşıp, diktatöryal rejimlerle çözüm üretmek istemektedir. Önder Apo uzun bir süredir, sistemin kriz yaşadığı, dönem dönem kaotik süreçlerin içine gireceği bu dönemlerde yürütülecek mücadeleler ile toplumsal özgürlük eğiliminin daha güçlü çıkacağı özgürlük anlarının yakalanabileceğini dile getirmişti. Tam da bu nedenle “ne eskisi gibi savaşılır ne de eskisi gibi yaşanır” tespiti sadece gerilla savaşına dönük bir durum tespit değildir. Kapitalist modernitenin ürettiği çözümsüzlüklere, ulaştığı tekniğe, sağlık, hukuk, eğitim, savunma, sanat, etik ve estetik yaşamın tüm alanlarında çözüm üretmek durumundayız. Çözümsüzlük Kürtlerin, kadınların, yaşlıların, çocukların, dillerin, inançların, kültürlerin daha tehlikeli bir yaşamın içine itildiğini görmezden gelemeyiz.

BAŞTA ÖNDER APO OLMAK ÜZERE TÜM TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILMALI

Kapitalist politikalar sonucunda ortaya çıkan Covid-19 koronavirüs krizinin olduğu bu dönemde birçok çevre, kurum ve kuruluş devletlere zindanların boşaltılması çağrısını yaparken, İran, Türkiye, Avrupa ülkeleri de bu çağrıları görmezden gelmemelidir. Kimi yasalar gündeme gelmiş olsa da Türk devleti kendisiyle barışık, kendisine bağlayabileceği suçluları zindanlardan çıkararak bu sürecin içinden güç alarak çıkmak istemektedir. Bu kriz sürecinde esas alınması gereken toplum sağlığıdır. Bu nedenle başta Önder Apo olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılmalıdır.

İnsanlara sosyal mesafenin dayatıldığı böylesi bir dönemde toplumsallığı daha fazla korumak, toplumsal değerlerimize daha fazla sahip çıkmak başta PKK ve PAJK kadroları olmak üzere hepimizin görevidir. Yok edilmeye çalışılan değerlerimizi yeniden yaşatmak, doğayla, kadınla, erkekle, çocukla, yaşlıyla, doğayla ahlaklı ve estetik bir ilişkiyi geliştirmek, kapitalist moderniteye vurulacak önemli bir darbedir. Yaşam alanlarımızı korumak, kültürel değerlerimizi koruyup yaşatmak yeniden doğuşumuzu özgür anlarla doldurmak olacaktır. İmkansız diye bir şey yoktur. Kapitalist moderniteyi yenmek dışında başka seçeneğimiz yoktur. Kürdistan Özgür Kadın Partisi olarak her anlamda yaratıcı yöntemlerle, başarılı bir pratiğin yürütücüsü olacağımızın sözünü bir kez daha Önderliğimize, büyük mücadele değerlerimiz olan şehitlerimize, halkımıza veriyoruz.

Toplumla doğa arasına örülen duvarlara inat herkesi ağaçlar dikmeye Önder Apo’nun doğum gününü böyle kutlamaya davet ediyoruz. Önder Apo’nun doğum gününü ve bugünü özgürlük doğuşu olarak gören halkımızın doğum gününü kutluyoruz.