Parlamenter bir heyet Metina’da inceleme yapacak

Bağdat ve Hewlêr parlamentolarından ortak bir heyet Metina’da 5 KDP'linin hayatını kaybettiği saldırıyı araştırmak için bölgeye hareket etti.

5 Haziran günü KDP’li güçleri taşıyan onlarca araçlık bir konvoy, Türk devletinin işgal saldırılarında bulunduğu ve çatışmaların yaşandığı Metina’da gerilla noktalarına ilerlemek isteyince şiddetli bir patlama yaşandı.

5 KDP'linin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin bir açıklama yapan HPG, zırhlı aracın imha edilmesine yol açabilecek herhangi bir silahın gerilla güçleri tarafından kullanılmadığını belirtti.

HPG, “Bu araçtaki patlamanın nasıl gerçekleştiği araştırılmaya muhtaç bir konudur. Biz HPG olarak ya ortak bir heyetin ya da bağımsız bir heyetin bu olayı araştırıp netleştirmesini gerekli görüyoruz” dedi.

Uzmanlara göre hedef alınan zırhlı aracın görüntüleri de saldırının havadan yapıldığına işaret ediyor.

RojNews’in haberine göre Irak ve Kürdistan Bölgesi parlamentosu üyelerinden ortak bir heyet, Metina’da incelemede bulunacak.

Heyette yer alan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Goran Grubu Üyesi Şaxewan Reuf, “Heyet Irak ve Kürdistan Bölgesi parlamentolarını temsil ediyor” dedi.

Reuf, isim vermeden heyete bölgede ilgili parti ve grupların üyelerinin de olduğunu belirterek, “Bugün Zaxo, Şeraniş, Batufa’ya, yarın Amediyê bölgesine gideceğiz. Başta peşmergelerin şehit olduğu olayın yeri olmak üzere son olayların yaşandığı yerleri görmek istiyoruz.  Ziyaretimiz tamamlandığında ortak bir rapor hazırlayacağız” dedi.