PKK Şehit Aileleri Komitesi bir kez daha Şükrü’nün katillerini sordu

PKK Şehit Aileleri Komitesi, bir kez daha Süleymaniye’deki Çarçıra Mahallesi’nde bir araya gelerek 17 Eylül’de katledilen Şükrü Serhed’in katillerini sordu.

Bu hafta Çarçira Mahallesi’nde eylem yapan PKK Şehit Aileleri Komitesi, Serhed’in katillerinin bulunmasını istedi.

Yerel makamlardan ellerindeki belgeleri kamuoyuna açıklamasını isteyen komite, “Sessizlik ve göz yummak düşmana yardım etmektir” diye tepki gösterdi.

Şükrü Serhed adıyla tanınan PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut, 17 Eylül günü saat 09:00’da Süleymaniye’nin Çarçira Mahallesi’nde katledilmişti. Saldırıdan Türk istihbarat teşkilatı MİT sorumlu tutuldu.

Cinayetin üzerinden 85 gün geçmesine rağmen yetkililer sessizliğini koruyor. Açıklanacağı sözü verilen belgeler konusunda da bir herhangi bir gelişme yok.

Komite, 17 Ekim’den bu yana her hafta Serhed’in vurulduğu yerde eylem yapıyor.

Onlarca şehit ailesi, aktivist ve Süleymaniyeli, eylemin 10’uncu haftasında yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

“Şehit Şükrü’nün şahadetinin üzerinden 85 gün geçti ancak şu ana kadar katiller hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. İktidarın sessizliği korumasını şiddetle kınıyoruz. Güvenlik kurumlarını ve yerel yönetimi, belgeleri kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyoruz. Hainlerin suçuna ortak olmayın. Sessizlik ve göz yummak düşmana yardım etmektir” ifadeleri yer aldı.