PKK Şehit Aileleri Komitesi bir kez daha Serhad’ın katillerini sordu

PKK Şehit Aileleri Komitesi, eylül ortasında Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Yasin Bulut’un (Şükrü Serhad) katillerinin bulunması için bu hafta yeniden bir araya geldi.

PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Şükrü Serhad, 17 Eylül günü Süleymaniye’deki Çarçira Mahallesi’nde saati 09:00’da silahlı saldırı sonucunda şehit düştü. Saldırının MİT tarafından organize edildiği belirtiliyor. Şehadetinin üzerinden 99 geçmesine rağmen failler tutuklanmadı.

Saldırı ardından Süleymaniye polisi, saldırıya ilişkin belgeler açıklayacağını duyurmuştu, ancak verilen bu söz de tutulmadı.

17 Ekim’den bu yana her hafta faillerin bulunması ve adalet önüne çıkarılarak cezalandırılması için Çarçıra Mahallesi’nde bir araya gelen PKK Şehit Aileleri Komitesi, bir kez daha failleri sordu.

Onlarca kişinin katıldığı eylem, Serhad’ın vurulduğu yerde gerçekleşti. Eylemde komite adına yapılan açıklamada,  “Bugün tüm hayatını devrime ve şehitlerin kazanımlarının korunmasına adayan Şehit Şukrü’nün anısına buradayız” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Şehit Şukrî’nin şahadetinin üzerinden 99 gün geçmesine rağmen katiller henüz tutuklanmadı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve güvenlik güçleri olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgi yayınlamadı. PKK Şehit Aileleri Komitesi, Şehit Şükrü’nün arkadaşları olarak bu olaya sessiz ve kayıtsız kalmayacağız. Güvenlik güçlerinin belgeleri gizlemesini şiddetle kınıyoruz. Şehit Şükrü Serhad’ın katilleri tespit edilene ve ihanet ortaya çıkana kadar eylemlerimiz sürdüreceğimizi buradan duyururuz.”