PKK: Onların bıraktığı mirasla mücadeleyi yükselteceğiz

Türkiye sol hareketin önderlerinden Teslim Töre için başsağlığı mesajı yayımlayan PKK, "Onların bizlere bıraktığı mirasla mücadeleyi yükselteceğiz. Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’yi gerçekleştireceğiz" dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Türkiye sol hareketinin önderlerinden Teslim Töre için başsağlığı mesajı yayımladı.

PKK, “Türkiye halklarının değerli evladı ve büyük devrimcisi Teslim Töre’nin yaşamını yitirişini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Tüm Türkiye halklarının, devrimci demokratların, sosyalistlerin, ailesinin, yoldaşlarının ve tüm dostlarının başı sağ olsun. Onun özlemi olan Demokratik Türkiye, Demokratik Ortadoğu ve Özgür Kürdistan mutlaka gerçekleştirilecektir. Özlemi ve devrimci kişiliği her zaman mücadelemizde yaşatılacaktır” dedi.

PKK açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Bir Kürt köylüsü olarak 1960’lı yıllarda Türkiye İşçi Partisi(TİP) içinde siyasi faaliyetlere başlamış, kısa sürede sosyalist bir halk önderi olarak mücadeledeki yerini almıştır. Türkiye halklarının ve gençliğinin büyük devrimcisi olan Deniz Gezmiş’in yoldaşı olmuş, 1970’li yılların başında gerilla mücadelesi başlatma iradesi ortaya koyarak faşist sömürgeci Türk devletini korkutmuşlardır.

Türkiye'de halkların, emekçilerin, gençliğin, kadınların, devrimci demokratların ve sosyalistlerin mücadelelerinin yükselmesinden korkan işbirlikçi faşist güçler 12 Mart 1971’de askeri bir darbe gerçekleştirerek devrimci mücadeleyi ezmek istemişlerdir. Bu ortamda bir kısım arkadaşıyla Filistin’e giderek devrimci mücadeleyi geliştirme hazırlıkları içinde olmuştur. İlk gençlik gruplarının Filistin’e geçirilmelerinde bizzat Teslim Töre önemli bir rol üstlenmiştir.

1970’li yıllarda Türkiye'de devrimci mücadelenin emekçilere dayalı gelişmesinde de önemli katkıları olmuştur. Devrimci sosyalist bir mücadele geliştirmek isterken her zaman Kürt halkının kendi kaderini tayin etmesi ve özgürlüğünü kazanma mücadelesinde önemli bir duruşu ve çabası olmuştur.  12 Eylül askeri faşist darbesi sonrası Lübnan ve Filistin sahasında PKK Önderliği ile yakın ilişki içinde olmuş, PKK ile o günlerde kurduğu dostluk ilişkisi vefatına kadar sürmüştür. Defalarca basında ve televizyon programlarında Rêber Apo ve PKK ile ilgili düşüncelerini ve sempatisini ortaya koymuş; özgürlük mücadelemizin çok değerli bir dostu olarak mücadelemize önemli desteği ve katkıları olmuştur.  

Değerli bir devrimci, demokrat ve sosyalist olarak hem Kürt halkının hem de Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesindeki emeği hiçbir zaman unutulmayacaktır. Yaşamını özgürlük, demokrasi, hak, adalet, eşitlik ve sosyalizm mücadelesiyle anlamlandıran bir devrimci demokrat olarak tarihteki yerini şimdiden almıştır. Türkiye'de Kürt düşmanı soykırımcı sömürgeci sistem kendini hakim kılmak istese de Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin, Kemal Pirlerin ve Teslim Töre’lerin devrimci ruhu bu topraklardan silinemeyecek; Kürdü, Alevisi, Êzidî’si, Türk’ü, Sünni’si, Arabı, Ermeni’si, Çerkes’i ve Hristiyan’ıyla bu topraklarda yaşayan tüm halklar ve inanç toplulukları mutlaka özgür ve demokratik yaşama kavuşacaklardır. Bu devrimcilerin devrimci ruh ve özlemleriyle gerçekleşecek Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye tüm Ortadoğu’nun demokratikleşmesini de sağlayacak, bu topraklarda 5 bin yıldır var olan her türlü gericilik ve despot zihniyetler ve siyasal yapılar tarihin çöp sepetine atılacaktır.

Bu toprakların gerçek zihniyeti, demokrat kişiliği Teslim Töre’lerde temsilini bulmuştur; bu toprakların gerçek sahibi onlardır. Onların bizlere bıraktığı mirasla mücadeleyi yükselteceğiz. Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’yi gerçekleştireceğiz.

Değerli yoldaş rahat uyu; sizlerin özlemlerine sahip çıkacak halklar, emekçiler, kadınlar ve gençler vardır. Ruhun şad olsun.”