Profesyonelleşen gerilla işgalcilerin hayallerini yıktı

2021'de profesyonelleşen gerillanın işgalcilerin hayallerini yerle bir ettiğini dile getiren Cenga Xabur direnişçileri, yeni yılda da direnişle zafer savaşı vereceklerini; hedeflerinin ise Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olduğunu belirtti.

HPG ve YJA Star gerillaları, 2021 yılında sayıca daha az olan, daha profesyonel timler ile araziyi daha zengin kullanabilen, yer altını, yer üstünü kullanabilen nitelikli gücüyle Türk ordusuna karşı büyük bir savaş verdi. 

Türk devleti, her türlü tekniğe ve kirli savaş yöntemlerine rağmen gerilla karşısında ilerleme kaydedemediği gibi alanlardan “tereyağından kıl çeker gibi” çekilmek durumunda kaldı. 

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi'ne katılıp 9 aydan beri işgalcilere geçit vermeyen YJA Star gerillası Avaşîn Cûdî ile HPG gerillası Berxwedan Jiyan, gerillanın bu fedai duruşunu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle ilişkilendiriyor ve  bu ruhla yeni yılda da sergileyecekleri direnişle “zafer savaşı” vereceklerini ifade ediyor: 

BU SAVAŞ ZAFER SAVAŞI OLACAK

Avaşîn Cûdî: “Türk devleti kimyasal silah da dahil bütün yasak silahları bu savaşta kullandı. Buna karşı hem savaş tünellerinde hem de dağların her karışında büyük bir direniş gelişti. Çünkü taktik yönden uzmanlaşma söz konusu. Küçük birliklerle Türk ordusuna ağır darbeler vuruyoruz. 

Türk devleti, Metîna’da, Zendura dağında da ağır saldırdı, ancak arkadaşlarımız Zendura da direniş destanını yazdı. Biz de onların amaç ve hayallerini gerçekleştireceğiz. 

Türk devleti savaşta ölçü, kural tanımıyor. Biz de buna karşı gücümüzle, irade ve davamıza bağlılığımızla savaşıyoruz. Rêber Apo’nun fikirleriyle yürüyoruz. Bu nedenle kimyasal silahlara karşı da durabiliyoruz. Bu nedenle PKK bu silahlarla, bombardımanlarla yok olmaz.  

Bir arkadaş şehit düştüğünde onun yerini onlarca kişi dolduruyor. Tek bir kişi kalsak dahi hareketimiz, davamız sürecek ve kazanacak. Önderliğimiz üzerindeki tecridi başarılı eylemlerimizle kıracağız. Zaten bu savaş Türk devletinin ve onun faşist sisteminin artık çürüdüğünü gösterdi. Büyük savaşımımız sonucunda da yıkılacak. Gerillanın tutumu nettir; bu savaş zafer savaşı olacak. Bunun için fedai bir ruhla katılacağız.”

Bu yıl (2021), hem Türk devleti hem de KDP tarafından gerilla alanlarına yönelik şiddetli bir saldırı gerçekleşti. Türk devleti, Avaşîn ve Zap’a yönelik işgal saldırısı başlattığında aynı anda Metîna’ya da operasyon düzenledi. Bununla bağlantılı olarak KDP, baharla birlikte Çarçel ve Metîna alanlarına saldırdı. Gerillanın bu alanlarda yaşadığını herkes iyi biliyor. Bugüne kadar ne Irak ordusu ne de KDP güçleri bu sahada yoktu. KDP güçlerinin Türk devletinin saldırılarıyla eşzamanlı gelmesi KDP’nin Türk devletiyle işbirliği içerisinde olduğunu gösteriyor. 

Zira, Çarçel alanına geldiklerinde çok sayıda zırhlı araçla geldiler. Esas amaçları gerillaya saldırmaktı. Büyük bir cevap verebilirdik ancak gerilla Başkan Apo’nun amaçları doğrultusunda hizmet etmek istedi. Bu yüzden hareketimiz, birçok defa KDP’yi uyardı. Saldırıları, Barzani ailesinin hedefi ortaya çıkıyor. Kaç kere arkadaşlarımızın bulunduğu noktaların koordinatlarını Türk devletine verdi ve bu şekilde arkadaşlarımızın şehadetine sebep oldu. 

YJA Star güçleri olarak bu savaşta aktif yer aldık. Branşlarda uzmanlaşma gelişti ve bu şekilde etkili vuruşlar gelişti. Kadın savaşta güç yaratıyor, öncülüğüyle cesaret yaratıyor. Dağ başlarında ön saflarda yer alan kadınlar savaşın gidişatını da belirliyorlar. Biz YJA Star birlikleri olarak gücümüze güveniyoruz, Önderliğin emeklerine sahip çıkacağız ve başarılı bir pratik sergileyeceğiz. 

‘HEDEFİMİZ ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ OLACAKTIR’

Berxwedan Jiyan: Bu süreçte yaşanan savaşlarda uzmanlaşma ve branşlaşma oldukça öne çıktı. Sabotaj, suikast, ağır silah vs. düşmanın sistemini altüst ediyor. 

Günümüz savaşında gerilla her zaman kendini yeniliyor ve bu şekilde düşmanın en gelişmiş tekniğini boşa çıkarıyor. Özellikle suikast taktiği düşmanın psikolojisini tarumar ediyor. 

Gerilla, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci Hamlelerinde oldukça profesyonelleşti. Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına işgal saldırıları, profesyonel yöntem ve taktiklerle boşa çıkarıldı. Mevzilenmek isteyen askerler nişancı gerillaların korkusundan kafalarını bile kaldıramıyorlardı. Skorsky’ler çatışma yerlerine yaklaşamıyor, askerleri indiremiyordu. Bu nedenle Zagros’tan Metîna’ya Türk askerlerinin psikolojisi altüst olmuştu, bir adım bile atamıyorlardı. O kadar övündükleri teknik silahları var ama gerillaların taktikleri karşısında boşa çıkıyorlar. Siyanê de boşa çıktıkları gibi Mamreşo, Zendura, Girê Sor ve Werxelê’de de tarihi bir yıkım yaşadılar. Gerilla Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgalin önünü aldı. Türk ordusu adım attığı her yerde ya mayın patladı ya da saldırı ruhuyla gerilla eylemleriyle karşılandı. 

Düşmanın hayali 3-4 ayda Garê’ye varmaktı ancak bir yıl geçti; hayalini gerçekleştiremedi. Kimi yerlerde konumlandılar ama her an eylem halinde olan hareketli özel timlerimiz var. 

Türk devleti 24 saat özel savaş yoluyla toplumunu kandıra dursun, Heftanîn’den Zagroslara kadar eylemlerimiz aralıksız devam ediyor. Gerilla her yerdedir ve işgalcilere ağır darbeler vuruyor. Türk devleti bu alanlarda tıkanmıştır; bu nedenle bu kadar şiddetli kimyasal silah kullandı ve sonuç almak istedi. Ancak varlığını kalıcılaştırmak istediği yerler onlara cehennem oldu; çünkü gerilla Kürdistan topraklarında rahat nefes aldırmıyor. Werxelê ve Tabura Ereban’da tutunamadıkları gibi, onları her yerde daraltacağız. Zaten gerillanın yaşadığı yerlerde asla işgalci Türk askerleri yaşayamaz. Dağlar gerillaların yaşam alanıdır; mücadele ediyor, direniyor. Bu nedenle düşman dağlarımızda kalamaz. Zaten baştan belliydi; Türk askeri yarı yolda kırıldı. 

Hareketli timler somut olarak savaşta sonuç alıyor. Sadece 3 profesyonel gerilla Türk askerlerinin hepsini durdurmaya kadirdir. 

Hedefimiz, Önderliğin fiziki özgürlüğüdür. Vereceğimiz bedeller ne olursa olsun doğru mücadele edeceğiz ve amacımızı başaracağız. 

Zaten düşman belli bir düzeyde yenilmiştir ve gerilla savaşı yeni yılda işgalci Türk devletine karşı büyük bir başarı elde edecektir. Düşmanın saldırganlığnı asla unutmayacağız ve sözümüz bunların intikamını almak olacaktır. Kaybedeceğimiz bir şeyimiz yok, zafer bizim olacaktır.