Qamişlo halkı Merwan Bedel’e saldırıyı kınadı

Şengal halkının öncülerinden Merwan Bedel’e Türk devletinin saldırısını kınayan Qamişlolular, KDP’ye "Şengal halkına ikinci kez ihanet etme, bu yanlıştan dön” çağrısı yaptı.

Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in Türk devleti tarafından şehit edildiği saldırıyı kınayan Qamişlolular alanlara çıktı.

Protesto için Kongreya Star, PYD, Devrimci Komünist Hareketi ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra yüzlerce Qamişlolu, El-Şerq Kavşağı’nda bir araya geldi.

‘Şengal şehitlerinin ruhuyla, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi özgrüleştireceğiz’ pankartı açan halk, “Kahrolsun ihanet”, “Şehîd namirin” ve “Bijî berxwedana Şengalê” sloganları atarak Sonî Kavşağı’na vardı.

Burada konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Mesûd Dawûd, KDP’nin işgalci Türk devleti ile ortaklığına dikkat çekerek, “Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndaki saldırıları kırıldığı için, kirli eylemlerle özgür toplumun önderlerini bir kez daha hedef almak istiyor” dedi.

İşgalci Türk devletinin, KDP’yi kullanarak Kürdistan’ın dört parçasına zarar vermek istediğini belirten Mesûd Dawûd, “KDP’nin kendine gelmesi gerekiyor; çünkü bu politika Kürt halkına hizmet etmiyor. KDP yanlış yoldan dönmeli. Şengal halkını daha önce terk etti ve şimdi de aynısını yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

Eylem, “Bimre xiyanet” ve “Bijî berxwedana Şengalê” sloganlarıyla sona erdi.