Rus uçakları işgal altındaki Efrîn’in köylerini bombaladı - YENİLENDİ

Rus uçakları Efrîn Şerewa’da Türkiye işgali altında bulunan Basile ve Beradê köylerindeki SMO çetelerinin noktalarını vururken Türk devleti askerlerinin bir kısmını Basilê köyünden çekti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Eylül’de Soçiyle görüşmeye hazırlanırken Türkiye ve Rusya arasında İdlib gerginliği tırmandı. Rus uçakları son günlerde İdlib Cebel Zaviye, İdlib’in güneyi ve Lazkiye kırsalında Türkiye güdümündeki çeteleri hedef alırken 2 gündür Efrin Şerewa’ya da hava saldırısı gerçekleştiriyor.

Rus uçakları dünden bu yana Türk devleti ve SMO çetelerinin işgali altında bulunan Efrin Şerewa’yı vuruyor.  Basile köyüne 4-5 hava saldırısı gerçekleştirdi. Rusya tarafından son olarak bu sabah 06:30’da uçaklarla vurulan Basile köyünde Türk devletine ait en az bir üs ile Cephe Şamiye ve Hamza Tümeni çete guruplarına ait noktalar bulunuyor.

Rus uçakları bu sabah 09:30 civarında Efrin Şerewa’nın Beradê köyüne de iki ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda aralarında çok sayıda çetenin de bulunduğu 23 kişi öldü. Bu köyde Basile gibi 3,5 yıldır Türk devleti ve çetelerinin işgali altında.

Hava saldırılarında köyleri Ahrar Al Sham çetelerinin hedef aldığı bildiriliyor. 

Yerel kaynaklar Rus uçaklarının Basilê köyünde Türk üssünü değil çete guruplarının noktalarını hedef aldığını belirterek Türk devletinin hava saldırıları ardından askerlerinin bir kısmını köyden çektiğini ifade ediyorlar.

Basilê ve Beradê köylerinde vuruşlar sonucu konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamazken bu köylerdeki  SMO çetelerinin alarm durumunda olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Basilê ve Bêradê köyleri Türk devletinin Efrin işgalinin son noktaları ve özerk yönetim alanlarına sınır. Türkiye birkaç ay önce bu bölgelere bir kısım Heyet Tahrir Şam(HTŞ) çetesini de kaydırmıştı.