Soner: Temel hedefimiz İmralı kapılarını açmak

HDP Amed İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, 'Herkes İçin Adalet' Kampanyası'nın 1 Mayıs'a kadar süreceğini belirtti, kampanyanın temel başlığının İmralı tecridi olduğunu söyledi. Soner, "Adaleti beklemiyoruz; biz sağlayacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 8 Şubat günü Ankara'da düzenlediği toplantıda, eşbaşkanların açıkladığı deklarasyon ile Haziran ayına kadar sürecek olan ve bir dizi etkinliklerden oluşan 'Herkes İçin Adalet Kampanyası'nı duyurmuştu. Kampanyanın aşama aşama devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, tecrit ve kadın kırımına ilişkin temel başlıkların olduğu vurgulanmıştı.

Kampanya Kürdistan ve Türkiye'de devam ederken, HDP Amed İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, çalışmaların kentte nasıl bir içerik ile yürütüleceğine dair bilgiler verdi.

Soner, kampanyanın temel başlıklarından biri olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarının baz alınacağını belirtti. Halihazırda çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Soner, kentte sokak sokak, ev ev, esnaf esnaf gezdiklerini kaydetti.

'TOPLUM İKTİDARIN GİTMESİNİ İSTİYOR'

Tecridin başta İmralı olmak üzere tüm cezaevlerinde uygulandığına dikkat çeken Soner, 'Tecride Son Tutsaklara Adalet' başlığının da kampanyalarının içerisinde yer alacağını söyledi. Soner, şunları ekledi: "Devletin Kürt halkını kriminalize etmesi ve baskılaması toplum tarafından çok net görülüyor. Özellikle çalışmamızın son bir haftalık sürecine baktığımız bile toplumu devlete karşı nasıl tepkili olduğunu görüyoruz. Mevcut hükümetin bir an önce gitmesine yönelik bize çağrıda bulunuyorlar. Bizim bu yönde çalışmamız gerektiğini söylüyorlar. Bu da bizi hem heyecanlandırıyor hem de sevindiriyor. Bugün bir seçim yapılsa Amed'de en az yüzde seksen alacağımızı düşünüyoruz. Çünkü insanlar artık ekonomik ve psikolojik olarak yıpranmış durumda."

'HERKESE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ'

Kampanyaya ilişkin de bilgiler veren Soner, şunları söyledi:
"Aslında bu kampanya bizim dördüncü hamlemizdir. Daha biliyorsunuz Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya yüründü. Yine sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz oldu. 'İş ve Aş Buluşmalarımız' oldu. Dolayısıyla bunlardan sonra dördüncü hamlemiz olan 'Herkes İçin Adalet'e ihtiyaç duyuldu. Bu slogan sadece bizim devletten beklediğimiz adalet değil, aynı zamanda iktidara yürürken bizim herkese adaleti sağlayacağımızın sloganıdır. İş, emekçi, memur ve toplumun tüm ötekileştirilmiş, ezilen kesimlerine adaleti sağlayacağımızı söylüyoruz. Tabii bunların en başında da İmralı ve diğer cezaevlerinin kapılarını açmak geliyor."

YENİ KAMPANYA DA BAŞLAYACAK

Kampanyanın aşamalarına da değinen HDP Amed İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, şunları kaydetti:

"21 Şubat'ta Dünya Anadil Günü'nde Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar'ın da katılımıyla Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması talepli bir kampanya başlatacağız. Yine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 16 Mart Halepçe Katliamı, 21 Mart Newroz Bayramı kutlamaları, 4 Nisan Sayın Öcalan'ın doğum günü ve 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'na kadar çalışmalarımız doludizgin geçecektir. Bu özel günlerin içeriğini Amed'in özgün koşularına göre etkinlikler, basın açıklamaları ve diğer eylemliliklerle dolduracağız. Tabii son olarak erken seçime hazırlıklıyız. Olası bir seçimin de çalışmalarını bu başlıklarımız arasına alacağız."