Süleymaniye'de işgal saldırılarına karşı yürüyüş

Süleymaniye'de 10 parti ve sivil toplum örgütünün yanı sıra bağımsız isimler, gazeteciler ve aktivistlerin düzenlediği Türk işgaline karşı yürüyüşe binlerce kişi öfke kustu.

Güney Kürdistan'da Hîzbî Suî, Hîzbî Zehmetkêşanî Kurdistan, Komünist Birlik, Tevgera Azadi, Heng Grubu, Kürdistan Yeşil Örgütü, Kürdistan Doğa Örgütü, Asoyê Nû, Asoyê Nû gibi parti ve örgütlerin desteklediği eylemde protestocular Milli İşler Merkezi önünde bir araya geldi.

Yürüyüşe Tevgera Azadi Eş Başkanı Mehmet Abdullah, siyasi parti ve kuruluş liderleri ve üyeleri, aktivistler ve gazeteciler katıldı.

Yürüyüş sırasında kalabalık, Türk işgaline karşı öfkelerini ifade eden sloganlar attı.

Yürüyüşçüler, "Kürt'üm işgalcilere karşı kahramanım", "Gare ve Metin için sonuna kadar savaşacağız" sloganlarını attı. 

Kalabalığın Emnesore'ye ulaşmasının ardından burada açıklamalar yapıldı.

Yürüyüşü organize eden Ulusal Emek Merkezi adına Lokman Hesen yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türk devleti bölgeye egemenliğini dayatmak istiyor. Saldırılar sonucunda yüzlerce sivil hayatını kaybetti, evler ve bahçeler yıkıldı ve birçok köy boşaltılarak yerlerine Türk devlet çeteleri geçti" dedi. 

Hesen, Bölge Hükümeti'nin işgale ve saldırılara karşı sessiz kalmayı tercih ettiği, Türk devletinin işgalini artırdığını ve yerel vatandaşların göç ettiğini söyleyerek, Bölge Hükümeti'nin işgale karşı sessiz kalması da eleştirildi.

Açıklamada, sokakların işgale karşı direniş alanlarına dönmesi ve işgale karşı tek cephede birlikte durması gerektiği belirtildi.

Eylemde Hîzbî Suî, Hîzbî Zehmetkêşanî Kurdistan ve Tevgera Azadi açıklamaları okundu. Açıklamalarda işgale karşı tutumların güçlendirilmesi ve birleştirilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca tüm siyasi partileri işgale karşı birlikte çalışmaya çağırdı.

Son olarak Tahir Seid Usta, Kürdistan'ın işgal ve yağmalanmasına karşı bir şiir okudu.