TAJÊ: İmhaya karşı canlı kalkan olacağız

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Irak Başbakanı Musafa Kazımi hükümetini, işgalci Türk devletinin oyununa gelmemeye çağırdı.

Irak ordusunun Şengal’e yönelik 18 Nisan’da düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yapan TAJÊ, 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarını, Irak ve KDP güçlerinin Êzidîleri savunmasız bırakarak kaçtığını hatırlattı.

9 Ekim 2019’da Bağdat, Hewlêr ve Ankara hattında Şengal’e karşı bir anlaşma imzalandığını da hatırlatan TAJÊ, her üç gücün bu planı hayata geçirmek için saldırı içerisinde olduğuna dikkat çekti.

TAJÊ, en son 18 Nisan’da Bağdat hükümetine bağlı güçlerin Digurê köyünde Êzîdxan Asayişi’ne saldırıda bulunduğunu belirten TAJÊ, bu saldırının Türk devletinin 17 Nisan’da Medya Savunma Alanları’na karşı başlattığı yeni işgal saldırıları ile aynı sırada gerçekleşmesinin “tesadüf” olmadığını kaydetti.  

TAJÊ, “Şengal’e saldırı bu kirli plandan bağımsız değil. İşgalci Türk devletinin amacı Kürdistan ve Irak topraklarını parçalamaktır. Ama ne yazık ki bu, KDP güçlerinin eliyle gerçekleştiriliyor” dedi.

Kazımi hükümetinden “bu kirli plana desteğini” çekmesini isteyen TAJÊ, “KDP ve işgalci Türk devletinin oyunlarına gelmeyin” çağrısında bulundu.

TAJÊ, “Biz Êzidxan anneleri gibi halkımızı imha etme çabalarına karşı canlı kalkan olacağız” dedi.