Todaro: Kürtler arası bölünmüşlük sadece egemenlere hizmet eder

İtalyan enternasyonalist Jessica Todaro, Güney Kürdistan hükümetinin Türkiye’nin politikalara verdiği desteği “tehlikeli” olarak nitelendirerek, Kürtler arasındaki bölünmüşlüğün sadece egemenlere hizmet edeceğini söyledi.

Güney Kürdistan’daki Türk işgalini ve Kürtler arasındaki çatışmalarını durdurmak için bölgeye giden enternasyonalist eylemcilerden Jessica Todaro, bölgedeki izlenimlerini ANF’ye anlattı.

Kürtler arasındaki bölünmüşlüğe dikkat çeken Jessica Todaro, bölgede Türklerin Kürtler arasında izlediği politikaların etkin olduğunu ve ulusal birlik açısından Kürtlerin bütünlük göstermediğini ifade etti.

Amaçlarının Kürt partileri, örgütleri ve sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogu geliştirme olduğunu belirten Jessica Todaro, bölünmüşlüğün egemenlere hizmet ettiğini ifade etti.

Kadına karşı şiddetle doğaya karşı uygulanan katliamın aynı köklere sahip olduğunu ve bunun da erkek egemenlikli sistem olduğunu vurgulayan Jessica Todaro, ekolojik bir yaklaşıma sahip olmayan özgür bir toplumun mümkün olmadığını söyledi.

KDP’nin barış delegasyonuna karşı çalıştığını, KDP ve KRG’nin Türkiye ile ilişkileri olduğunu bildiklerini ifade eden Jessica Todaro, Türk işgaline karşı KDP’nin sessizliğinin son derece tehlikeli olduğunu söyledi. Türk işgalini desteklemenin bir felakete neden olacağını anlatan Jessica Todaro, KDP’nin siyasi ve ekonomik karları için kendi halkına karşı çalışmasının da kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sivil topluma işgali durdurma ve demokratik bir ulus yaratma anlamında güvendiklerini de vurgulayan Jessica Todaro, NATO ve uluslararası güçlerin Türk işgalciliğine verdiği desteğe dikkat çekti.

Türkiye’ye silah satılmasının durdurulması ve işgal saldırılarına yönelik sessizliğe son verilmesi çağrısında bulunan Jessica Todaro, bu mücadelenin tüm insanlığın zulme karşı verdiği mücadele olduğunu belirtti.