Türk devleti cenazeyi araba bagajında gezdirdi!

Mardin Ömerli'de Türk devleti tarafından operasyon başlatıldı. 7 kişi gözaltına alındı, bagaja konulan cenaze köy köy gezdirildi!

Mardin Valiliği tarafından dün yapılan açıklamayla 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilen Ömerli ilçesine bağlı kırsal Kayagöze (Xirbêmamitê), Taşlıca (Xanîsora), Harmankaya (Kewarêxê) ve Duygulu (Yestê) mahallelerinde Türk askeri operasyon başlattı. Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin ev baskınları yaptığı da öğrenildi. Siyasi soykırım operasyonu yapılan evler didik didik aranıp, eşyalar dağıtıldı. Ev sakinleri ise kaba dayak, hakaret ve küfürlere uğradı.
Baskınlarda aralarında yaşlı ve çocukların da olduğu 7 kişi gözaltına alındı. "Örgüte yardım etmek" iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Nezir Bilgiç (52), Kazım Dağ (50), Sultan Bilgiç (46), Ferhat Ortaç (18) M.B. (17), S.Y. (16) ve Ş.D.’nin (15) Mardin İl Jandarma Karakolu’na götürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

ARABA BAGAJINDA CENAZEYİ GEZDİRDİLER!

Türk devlet güçleri bir cenazeyi otomobilin bagajında köylerde gezdirip, köylülere “Bunu tanıyor musunuz?”, "Sizin köyden mi?” şeklinde sorular yöneltti.