Türk askerinin Van'da vurduğu gencin hayati tehlikesi var

Van'da Türk askerleri tarafından vurulan M. Ali Nametoğulları’nın hayati tehlikesi sürüyor. Baba İskender Nametoğulları, oğlunun araçtan inerek ellerini yukarı kaldırdığını ve askerlere doğru yürürken vurulduğunu açıkladı.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Karakolu'nun bulunduğu alanda Türk askerinin kurşunu sonucu yaralanan 20 yaşındaki M. Ali Nametoğulları’nın hastanede tedavisi sürüyor. Vücuduna 2 kurşun isabet eden Nametoğulları’nın, hayati  tehlikesi var. Nametoğulları, sağlık durumunda iki gün içinde bir gelişme olmaması halinde ameliyata alınacak. Akciğer’i zarar gördü ve oldukça riskli bir ameliyata girecek.

KARDEŞİNİ HASTANEYE GÖTÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Van’ın Saray ilçesine bağlı Kargalı Mahallesi'nde yaşayan Ali Nametoğulları, Van’da yaşayan kız kardeşinin "beni doktora götür’ demesi üzerine akşam saatlerinde Van’a doğru yola çıktı. Salgın yasağı nedeniyle askerlere yakalanmak istemeyen Nametoğulları, çevrede bulunan başka bir yoldan geçerek Van’a gitmek istedi ancak bu sırada Erçek Karakolu'na bağlı askerlerin dikkatini çeken Nametoğulları, kendisine yapılan ‘dur’ ikazlarına uyarak araçtan indiği anda sırtına aldığı kurşun darbeleriyle yaralandı. Sırtının sağ tarafına isabet eden kurşunun göğsünden dışarı çıkması sonucu 3 kaburgası kırılan ve  akciğeri hasar gören Nametoğulları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.

'OĞLUM ELLERİNİ YUKARI KALDIRDIĞI HALDE VURULDU'

Oğlunun vurulması ve sağlık durumu üzerine bilgi veren Baba İskender Nametoğulları, oğlunun hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi. İki omurgası ve akciğerleri zarar oğlunun henüz bilincinin açılmadığını ifade eden Nametoğulları, şunları anlattı:

"Kendini toparlayamazsa bir iki güne ameliyat olacak. Kız kardeşi doktora götürmesini istemiş ve bu da Van’a doğru yola çıkmış. Gün içinde yasağa yakalanmamak için akşam saatlerinde askeriyenin görünmemek için başka bir yoldan gidiyor. Fakat askerler görüyor ve kendisini kovalıyor. Bunun üzerine araçtan inip ellerini kaldırıyor ama üç kurşun sıkılıyor. Erçek Karakolu askerleri tarafından açılan ateşle yaralandığını tahmin ediyoruz. Daha bekliyoruz, Ali henüz tam olarak uyanmadı, kendisini toparladığında ifade verecek ve onun  anlatımlarına göre hareket ederek yargıya başvuracağız."