Türk devleti başaramayacak

Zap’ın Karker bölgesinde komutanlık yapan Rêber Roboskî, şehadetinden önce gelişebilecek olası saldırılara karşı büyük bir direniş sergileneceğini ve Türk devletinin başaramayacağını söylüyordu.

Şehit Rêber Roboskî, uzun yıllar Zagroslarda savaştı, özellikle Zap’taki birçok eylemde düşmana ağır darbeler vurdu. Komutan Roboskî, 2017’de Xeregol’da, 2022’de Zap’taki savaş tünellerindeydi.


Bu yılın Nisan ayından başlatılan yeni işgal saldırıları öncesi ANF’ye şunları söylüyordu: “Bir gerilla olarak hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Bu süreçlerde düşman yönelimleri çok yoğun gerçekleşiyor, bu yönelimlerin çoğu gerilla tarafından boşa da çıkarılmıştır. Gerçekleşebilecek bir savaşa tüm yoldaşlarım gibi ben de hazır olduğumu belirtmeliyim. İşgalci Türk ordusunun Kurdistan’ı işgal etme hayallerini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz. Bu temelde kendime sonuna kadar güveniyorum. Düşman hangi yönden bizi vurmaya çalışsa da boşa çıkacaktır. Hangi tarz ve yöntemle üstümüze gelmeye çalışırlarsa çalışsınlar tarihimizden aldığımız tecrübelerle güçlü bir şekilde onları geri püskürteceğiz. Özellikle düşmanın boşa çıkarma konusunda derin yoğunlaşmalarım var. Bu tecrübelerle sonuna kadar kendimi hazır hissediyorum.”