Tutsak ailelerinin direnişi sürüyor: İnsanlık dışı uygulamalar var!

Tutsak ailelerinin Amed ve Van'daki direnişi sürüyor. Aileler, cezaevlerinde insanlık dışı uygulamaların olduğuna dikkat çekti.

Tutsak ailelerinin Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 45. gününe ulaştı. Eylemlerini sürdüren ailelere destek vermek için bugün yine çok sayıda kişi, baro binasına geldi.
Eylemde yer alanlardan, İskenderun Cezaevi'nde rehin tutulan Sıddık Güler'in eşi Hasine Güler, eylemlerinin bir “insanlık çağrısı” olduğunu dile getirdi.
Bafra Cezaevi'ndeki hasta tutsak Mehmet Yıldırım'ın annesi Hazal Yıldırım ise eylemlerini sonuç alıncaya dek sürdüreceklerini vurguladı, "Cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara son versinler” dedi.


VAN
Ailelerin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti de 22. gününde. Görevleri gasp edilen HDP’li belediye eşbaşkanları, aileleri ziyaret ederek, eyleme destek verdi.
Ziyarette konuşan, görevi gasp edilen Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman, yıllardır cezaevlerinde büyük bir saldırının olduğunu belirtti. Duman, “Son günlerde cezaevlerinden birçok cenaze çıktı. İntihar deniliyor ama biz biliyoruz ki hepsi onların politikalarıyla öldürüldüler. Cezaevleri artık işkence, zulüm ve insanlığın ayaklar altına alındığı bir yer oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu baskılarla Kürtlere boyun eğdirmeyecekler. Artık cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz” dedi.