Tutsak yakınları bayramda da cezaevi önünde

Tutsak yakınları, bayramı Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde karşıladı, cezaevlerindeki zulme dikkat çekti.

Hasta ve tahliyeleri engellenen tutsakların yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 169'uncu gününe girdi. Aileler, Ramazan Bayramı’nı, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde adalet talepleriyle karşıladı. Cezaevi önünde bir araya gelen ailelere, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri de destek verdi.
 
Tutsak yakını İnci Güler, aylardır Adalet Nöbeti’nde olduklarını belirterek, “Bugün bayramdır ama bakın adaletsizliğin resmi budur. Bu cezaevini görüyorsunuz. Adli tutuklulara izin veriliyor, aileleriyle bayramlaşabiliyorlar. Ama biz bunu talep etmedik. Biz insani bir talepte bulunduk, yıllardır cezaevinde kalmış ve cezaları bitmiş insanların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.
 
'ÇOCUKLARIMIZA BASKI VE ZULÜM VAR'
 
Tutsak yakını Hakkı Boltan da Ramazan ayının önemine değinerek, “Ramazan Bayramı insani ve hayırlı bir gün, bugün de insanlar barış ve eşitlik istiyor. Biz de bugüne uygun olarak bütün tutukluların bayramını kutluyoruz” diye konuştu.
 
Boltan, “Taleplerimiz bellidir, çocuklarımız hasta ve cezaevinde. Onların üzerinde çok büyük zulüm ve baskı var. Bu zulmün ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Devlet taraf olduğu sözleşmelere uysun ve bizim çocuklarımıza da uygulasın ama maalesef kendi kuralları bizim çocuklarımıza uygulanmıyor. Kendi keyiflerine göre kararlar alıyorlar. Bu ayıplanacak bir şeydir. Bütün dünyada kariyerleri kötü oldu. Hiçbir hükümet, AKP hükümeti ile yan yana fotoğraf bile çekmek istemiyor. Neden? Çünkü bizim çocuklarımız üzerinde adaletsizlikler yürütüyor. Adaleti getirenler onurludur, getirmeyenler ise onursuz” diye belirtti.
 
Boltan, “Taleplerimiz çocuklarımızdan öte, Türkiye’deki adalet krizinin sona ermesidir. Büyük ve onurlu talebimiz için bütün kurumlara çağrıda bulunuyoruz, insan hakları, baro, muhalif partiler, hepsi yanımızda dursun. Siyaset çözüm için var ve bizim de sorunlarımız var. Çocuklarımız üzerinden yürütülen adaletsizlik çok büyük bir sorundur. Biz bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Tutuklu ailelerimizin de bayramını kutluyor ve bu alanda taleplerimizi birlikte haykırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.