Urfa'da ambulanslar aralıksız cenaze taşıyor!

İşgalci saldırıların merkez üslerinden yapılan Urfa’da ambulanslar hiç durmadan ölü ve yaralı taşıyor.


Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük işgalci saldırıları 7'nci gününe girdi. Saldırıların en yoğun hissedildiği Urfa'nın sınır ilçesi olan Suruç'ta Türk ordusunun askeri sevkiyatı artırıldı. Urfa'da GAP Havaalanı’nda da 24 saat ambulans helikopter bekletildiği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA CENAZE TAŞINDI

Ambulans helikopterlerin, buradan havalanıp sınır ilçelerinden yaralı taşıdığı, cenaze nakil araçlarının ise havaalanına cenaze taşıdığı belirtildi. Havaalanında bekletilen ambulans uçaklarla da çok sayıda cenaze taşındığı iddia edildi.
Havaalanının bir kısmının sivillere kapatıldığı belirtilirken, olağanüstü önlemlerin alındığı, gelen ve giden yolcuların fotoğraf çekmelerine izin verilmediği öğrenildi.

AMBULANSLAR DURMUYOR

Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinden gece boyunca Urfa merkezde bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok sayıda ambulansla yaralının taşındığı ve yaralıları bırakan ambulansların tekrar bu ilçelere gittiği belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kobanê'ye sınırı olan Suruç ilçesi kırsalına çok sayıda iş makinesi ve çalışan sevk ettiği belirtilerek, iş makineleriyle işgale giden askerlere yol açıldığı öğrenildi.
Öte yandan Urfa'nın merkez ve Siverek, Halfeti, Hilvan, Viranşehir ile Birecik ilçelerinde belediyelerin polis eşliğinde esnaflara bayrak dağıttığı ve zorla astırıldığı belirtildi.