Usulsüz atamalar başhekimi istifa ettirdi

Van’da kamu kurumlarına yaklaşık 100 akrabasını yerleştiren AKP vekili Abdulhalat Arvas, bu kez de danışmanının kardeşini Van Hekim Evi’ne müdür olarak atayınca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer görevinden istifa etti.

Van’da bulunan kamu kurumlarına yaklaşık 100 akrabasını yerleştirerek tam bir nepotizm uygulayan AKP Van Milletvekili Abdulhalat Arvas, bu kez de danışmanının kardeşini Van Hekim Evi’ne müdür olarak atadı. Usulsüz atamalara tepki gösteren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer görevinden istifa etti.

Van’da bütün kamu kurumlarına akrabalarına yerleştiren ya da daha önce kamu kurumlarında çalışmaya başlayan akrabalarını üst düzey görevlere getiren AKP Van Milletvekili Abdulhalat Arvas’ın kadrolaşma çabaları sürüyor.

Abdulhalat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara’nın kardeşi İsmail Baykara, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otomasyon şefi olarak görev yaparken, geçen ay Van Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atandı.

Personel atamalarının bilgisi dışında yapılmasına tepki gösteren hastane başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer, görevinden istifa etti.

‘İSTİFA EDEMEZSİN, OTUR YERİNE’

Atamayı AKP Van Milletvekili Abdulhalat Arvas’ın talimatıyla Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu yaparken, İsmail Baykara’nın imza yetkisinin olmadığı öğrenildi.

Yavuzer’in görevinden istifa etmesinin ardından İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, başhekim ile görüşerek  “İstifa etme, otur yerine” uyarısında bulundu.

Atama sonrası yaşanan gerginlik devam ederken, Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün bugün, basın mensuplarıyla 2021 yılı sağlık alanındaki değerlendirme toplantısı da ertelendi.