Van’da bekçi borsası: Ver parayı al düdüğü

Van’da AKP Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın rüşvet karşılığında polis ve bekçi kadrosu sağladığı ortaya çıktı. Bekçilik için başvuran ancak işe alınmayan bir kişi, “Nuri Gülaçar’ın oğlu bu işleri organize ediyor, parayı babası alıyor” dedi.

Van’da yaptıkları yolsuzluklar, torpil ve akrabacılıkla sık sık gündeme gelen AKP Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulhalat Arvas, servetlerine servet katmaya devam ederken, neredeyse her gün yeni bir usulsüzlükle gündeme geliyor.

Geçtiğimiz hafta MİT mensuplarıyla ortak ihaleye girdikleri ve rant sağladıkları ortaya çıkan ikili, aynı zamanda kamu kurumlarına personel alımında da aktif rol oynuyor. Van’da kamu kurumlarında işe girmek isteyen herkes, Gülaçar ve Adulhalat Arvas’ın onayından geçmek zorunda. Onların izin vermediği tek bir kişi dahi kamu kurumlarında işe giremiyor.

AKP’nin Van’daki bir diğer milletvekili İrfan Kartal’ın bu pastadan pay istediği ancak kendisine pay verilmeyince Gülaçar ve Arvas ile arası açıldı.

Kartal, uzun bir süredir Gülaçar ve Arvas ikilisiyle bir araya gelmiyor.

GÜLAÇAR VE ARVAS 100 BEKÇİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Gülaçar ve Arvas, şu aralar polis ve bekçi kadrolarıyla meşgul.

Türk İçişleri Bakanlığı geçen ay içinde tüm Türkiye’de 10 bin yeni bekçi kadrosunun alınacağını duyurdu. Van’da ise 100 bekçi alımı yapılacak. Bunun üzerine harekete geçen Gülaçar ve Arvas, bekçilik alımı başvuru yapanların kendilerine yönlendirilmesini sağlıyor. Başvuru yapan kişileri mülakatlardan geçiren AKP’li vekiller, “Partiye bağış” adı altında para istiyor. Bu parayı vermeyenler,  mülakatı geçemiyor. Bazı kişilerin bu mülakatı geçmek için kredi çektiği öğrenildi.

OĞLU ORGANİZE EDİYOR, BABASI PARAYI ALIYOR

Geçen yıl yapılan bekçi-polis alımında giren, ancak işe alınmayan bir kişi yaşadıklarını şöyle anlattı:  “Bu anlattıklarımı herkese sorabilirsiniz. Nuri Gülaçar’ın oğlu bu işleri organize ediyor, parayı babası alıyor. Azımsanmayacak derecede bekçi ve polis alımı yapılmış olmasına rağmen bunu bir rant ve oy kapısı olarak gördükleri için hala bekçi almaya devam ediyorlar. Van ve bölge illerden çoğu kişi polis-bekçi olabilmek için kredi çekti. Ancak birçoğu para vermesine rağmen başarısız sayılarak bekçi yapılmadı.”