Xakurkê’de Türk ordusunun mevzi ve barınakları vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Gerillalar üslerine sağlam bir şekilde ulaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve hava saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

26 Mart günü saat 12.00’da güçlerimiz Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

27 Mart günü (bugün) saat 07.00’da güçlerimiz, Şehit Axin Tepesi’ndeki işgalcileri ikinci defa hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemi düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI HEFTANİN VE ZAP’I BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 26 Mart günü saat 15.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanını, saat 18.00’da ise Zap bölgesine bağlı Dola Şîvê alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”