YBŞ: Başka bir güce ihtiyacımız yok

Şengal'de DAİŞ’i yenilgiye uğratan ve Şengal’i koruyan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal’in başka bir güce ihtiyacının olmadığına dikkat çekti.

DAİŞ çeteleri tarafından, 3 Ağustos 2014’te yoğun bir saldırı altında bırakılan Şengal, son günlerde Kürtlerin en önemli gündemlerinden biri haline geldi.

Şengalliler bu kez 2014’te DAİŞ saldırıları karşısında kendilerini yalnız bırakarak arkalarına bile bakmadan kaçan KDP’nin tehdidi ile karşı karşıya.

DAİŞ çetelerinin 2014’teki saldırısından sonra Êzidî kadın ve erkekleri Êzidîlerden oluşan bir güce ihtiyaçtan dolayı YBŞ ve YJŞ’yi kurdu.

YBŞ ve YJŞ güçleri Şengal’in kurtarılmasında büyük bir rol oynayarak, DAİŞ çetelerine esir düşmüş halkı da özgürleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Şengal’i saldırı ve tehditlerden koruyan YBŞ ve YJŞ, özellikle son dönemlerde KDP’nin karalama politikaları ile karşı karşıya.

KDP bu karalama politikalarıyla bölgesel güçleri ve Irak hükümetine bağlı güçleri yok etmeyi amaçlıyor. Ajansımıza konuşan YBŞ savaşçıları, YBŞ ve YJŞ’nin Êzidî anne ve çocuklarının haykırışı olduğunu söyledi. Savaşçılar DAİŞ çetelerinin saldırısından bu yana YBŞ ve YJŞ’nin Şengal’i savunduklarına dikkat çekerek, YBŞ ve YJŞ’nin bölgeyi savunacak ve koruyacak kapasiteye sahip olduklarını ve başka bir güce ihtiyaçlarının olmadığını belirtti.