YBŞ-YJŞ: Hava saldırısında 3 savaşçımız yaralandı

YBŞ-YJŞ Komutanlığı, Türk devletinin bugün öğlen saat 13.00'de Şengal'e yaptığı saldırıda 3 savaşçının yaralandığını açıkladı.

 YBŞ-YJŞ Komutanlığı, Türk devletinin Şengal’e bağlı Xanesor ilçesine yönelik hava saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YBŞ-YJŞ Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin ilk defa halka saldırmadığına dikkat çekildi. Türk devletinin sadece YBŞ-YJŞ güçlerine değil, Êzidî halkına ve Irak topraklarına saldırdığı belirtilen açıklamada, "Halkımız onlarca katliamdan geçti ama boyun eğmedi. En son DAİŞ çetelerinin vahşi saldırılarına maruz kaldılar. Bu halkın kadınları, gençleri ve anneleri direnerek topraklarını ter etmediler. Fakat halkımız ne zaman ki özgürlüğüne yaklaştı o zaman Türk devletinin saldırıları başlıyor. Türk devletinin bu saldırıları DAİŞ katliamlarının devamıdır. Bu saldırılar DAİŞ'i güçlendiriyor ve Bağdadi'nin intikamı alınmak isteniyor.

Türk devleti bugün Ortadoğu'da işgal politikaları yürütüyor. Özellikle Êzidî ve Kürt halkının yaşadığı yerlere saldırıyor. Bir kez daha söylüyoruz, Türk devleti halkımızın ve güçlerimizin iradesini asla kıramaz. Şengal savunma güçleri YBŞ-YJB olarak ne olursa olsun bu saldırılara karşı halkımızı sonuna kadar koruyacağız. Bu saldırıda yaralanan 3 arkadaşımız için de acil şifa diliyoruz" denildi.