YJA Star Avaşin’de işgalcileri vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), YJA Star gerillalarının Avaşin bölgesinde işgalci Türk ordusunu “etkili” bir şekilde vurduğunu ve 3 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Gerillanın düzenlediği eylemler ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, YJA Star gerillalarının iki mevziyi imha ettiğini ve 3 işgalciyi cezalandırdığını bildirdi.

Açıklama şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

13 Nisan günü saat 18:13’te Girê Şehîd Dilgêş’te bunulan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurulmuştur. Tepede bulanan iki mevzinin hedeflendiği bu eylemde etkili vuruşlar sonucunda; 3 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi ve 1 tane mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

13 ve 14 Nisan günleri Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî ve Girê FM alanları savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

– 14 Nisan günü 16:00 – 22:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê ve Şehitlik alanları üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Werxêlê alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 14 Nisan günü 14:05 – 21:40 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Karker, Cehennem, Şikefta Birîndara, Kurojahro, Şehîd Şahîn ve Şehîd Rustem alanları 23 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün saat 21:30’da Zap bölgesine bağlı Kunîşka alanı 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”