YJA-Star gerillası Zilan Botan: Zagros halkı gerilla direnişine sahip çıkmalı

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına karşı savaş mevzisinde mücadele eden YJA-Star gerillası Zilan Botan, Zagros bölgesinde yaşayan halkın gerilla direnişine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

YJA-Star gerillası Zilan Botan, Bazên Zagrosê hamlesinin başlangıcından bu yana Medya Savunma Alanları'nda savaşıyor. Gerilla Zilan, Türk ordusunun teknolojisine güvenerek, her türlü kirli savaş yöntemini kullanarak alanlarını işgal etmek istediğini ancak YJA-Star gerillaları öncülüğünde gerçekleşen direnişle düşmanın şu ana kadar hiçbir şey elde edemediğini söyledi. Halk desteğinin önemine değinen Zilan Botan şöyle devam etti:

“23 Nisan'da düşman alanlarımıza yönelik işgal operasyonu başlattı. Düşman Zagros'un her tarafını ele geçirmek istiyor, ancak hedeflerine henüz ulaşamadı. Arkadaşların verdiği direniş çok kutsal. Düşman yalan haberleriyle sürekli kara propaganda yapıyor ama hiçbir şey başaramadı. Her gece Skorsky ile gücünü değiştiriyor. Bu aynı zamanda düşmanın yaşadığı korkuyu da gözler önüne seriyor. Yoldaşlarımız günlerdir hem savaş tünellerinde, hem de arazide büyük bir irade ile mücadele ediyorlar.

Gerillaların koşulları ve Kürdistan coğrafyası da belli, ancak buna karşı büyük bir direniş yürütülüyor. Düşman, savaş ne tünellerine girebiliyor, ne de bölgeye yerleşebiliyor. Bu kadar kolay hareket edemezler. Bu yüzden yoğun teknik kullanıyorlar. Düşmanın tekniği zaten boşa çıkartıldı. Bu çok kapsamlı bir operasyon ama gerillalar eylemleri ile büyük bir direniş gösteriyorlar. Herkes bilsin ki, kimse Zagros dağlarına bu kadar kolay giremez. Burada sadece burada yaşayanlar kalabilir."

SALDIRILAR SADECE GERİLLAYA DEĞİL TÜM KÜRT HALKINADIR

Sadece Avaşin'de değil diğer gerilla alanlarında da büyük bir mücadelenin yürütüldüğüne dikkat çeken Zilan Botan, "Örneğin Zap'ta Melsa, Rüstem ve Bawer arkadaşların öncülüğünde yaşanan direnişle, düşmana karşı amansız bir savaş verildi. O arkadaşların direnişini örnek alıyoruz. Aynı zamanda her şehit düşmana karşı öfkemizi daha da artırıyor. Nerede düşman saldırısı varsa orada büyük bir direniş de vardır. Bu direnişte YJA Star öncülüğünde kadın arkadaşların rolü de çok büyük. Kadın arkadaşların katıldığı birçok eylem başarı ile sonuçlandı.

Zagros, Colemêrg bölgesine ait bir alandır. Düşman bu bölgelerde yerleşmek istiyor ve gerillalar da buna karşı direniyor. Arkadaşlarımız bu uğurda her gün şehit oluyorlar. Bunun için de Colemêrg halkının, özellikle Şemdinli, Gever, Çele halkının işgal saldırılarına karşı ayağa kalkması ve tepki göstermesi gerekiyor. Geçmişte de düşman nereye saldırırsa halkımız orada ayaklanıyordu. Düşman halkın tepkilerini susturmak istiyor. Halkımız onlardan korkmamalı. Halkımızın işgale karşı tepkisi değerli ama yetersiz kalıyor.

Serhad Giravî arkadaşımızın Zagros'daki direnişi çok önemliydi Colemêrgli olan Serhad heval son nefesine kadar komutanlık yaptı. Yine komutan Ekin öncü kişiliğe sahip yetenekli bir arkadaştı. Colemêrg gençleri, Serhad ve Ekin hevalın silahını yerde bırakmamalı ve intikamlarını almalıdır. Bu saldırılar sadece gerillalara değil, tüm Kürt halkına yönelik saldırılardır. Buna karşı her tarafta direniş geliştirilmelidir. HPG ve YJA-Star gerillaları olarak bizler de sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.