YJA Star Komutanı Şîlan Goyî Maxmur’da anıldı

YJA Star Komutanı Şîlan Goyî, Maxmur’da yapılan görkemli bir törenle anıldı.

8 Ekim günü Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen YJA Star Komutanı Şîlan Goyî (Taybet Bilen) Maxmûr Şehit Aileleri Kurumu’nda yüzlerce öğrenci, öğretmen ve halkın katılımıyla anıldı.

Şehitler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra YJA Star Karargah Komutanlığının Şîlan Goyî ve ailesine yönelik mesajı okundu.

Anma töreninde halk adına Îştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Nuran Sezgin bir konuşma yaptı. Gülnaz Karataş ve Şîlan Goyî şahsında bütün Kürdistan şehitlerini anan Sezgin, PKK hareketinin her dönemde kendini büyüttüğünü belirterek, “Her dönemde kadın erkek binlerce Kürt gencinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik saldırılara karşı canlarını feda ettiğini, ateşten bir halka olduklarını vurguladı.

15 Şubat 1999’da direnişçi Maxmur’un yüzlerce genci sahneye çıkarak gerillaya katılım kararı verdi. Bunlardan biri de Şîlan Goyî’ydi. Bütün çalışmalarında ve gerilla direnişinde Maxmur halkına örnek oldu. Bu duruş ve direnişleri bugün de devam ediyor” diyen Nuran Sezgin, Şîlan Goyî’nin ailesine ve Maxmur halkına başsağlığı diledi.  

Ailesi adına ise Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakistan Bilen konuştu. Kürdistan’ın dört bir yanında Kürt halkına yönelik saldırılara dikkat çeken Bilen, şunları belirtti: “Kürt halkının düşmanı saldırılarında sınır tanımıyor ve soykırım uyguluyor. Kürtlerin olduğu yerde düşmanın hedefi haline geliyor. Her gün büyük bedeller veriyoruz. Kürtleri bitirmek, parçalamak için Kürt öncülerini hedef alıyor. Şehitlerin çizgisi bizim için esastır; bu çizgi bizi özgürlüğe ulaştıracaktır.”

Bilen’in, ailesine, Maxmur halkına ve bütün yurtsever halka başsağlığı dilediği konuşmasının ardından tören, “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganlarıyla sona erdi.