Yol bahane villalar şahane

Van’ın Edremit ilçesinde yapılması planlanan yol bitmedi ama yolun kenarında bulunan arazi imara açılarak 20 adet villa yapıldı. Villalardan ikisi AKP’li Belediye Başkanı İsmail Say’a ait.

Van genelinde en çok arsa satışı yapan belediye ünvanını kazanan Edremit Belediyesi, elinde bulunan bütün arsaları sattı, şimdi de Hazine arazilerini imara açmaya başladı.

Kayyum tarafından yönetilen Edremit Belediyesi, son iki yıl içinde tüm arsalarını tek tek satıp bitirdikten sonra yeni bir yolsuzluk yöntemi daha geliştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi 2020’de Yeni TOKİ ile Eski TOKİ kavşağı arasında bulunan 2 km’lik alana asfalt yol yapma kararı aldı. Bir ayda bitmesi gereken yol, 9 ayda ancak bitirilebildi. Yolun yapımının ardından ise gerçek ortaya çıktı. Yolun çevresinde bulunan Hazine arazileri imara açıldı ve bu araziye 20 adet villa yapıldı. 9 ayda yaptığı yol ise üç ayda bozuldu. Bozulan yolu yapmak için yeniden ihale yapan AKP’liler buradan da bir kez daha rant devşirdi.

AKP’LİLER VİLLALARI PAYLAŞIYOR

20 villadan ikisinin Edremit kayyumu İsmail Say’a ait olduğu öğrenilirken, diğer villaların kime ait olduğuna dair bilgi henüz teyit edilemedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, İsmail Say’ın yanı sıra AKP’nin Tuşba kayyumu Salih Akman’ın da söz konusu arazi içinde bir villa yaptığını; Say ve Akman’ın sık sık gelerek yapılan villalarda incelemelerde bulunduğunu söyledi.