Agirî’de on binler buluştu

Agirî’de düzenlenen Büyük Agirî Newrozu ve final mitinginde, Türk devletinin soygun ve saldırılarına 31 Mart'ta cevap verileceği vurgulandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Agirî İl Örgütü, Dörtyol Meydanı'nda Büyük Agirî Newrozu ve final mitingi gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinde iki koldan binlerce kişi yürüyüşle miting alanına geldi. Meşaleler yakarak alana giren gençler, renkli bir görüntü oluşturdu. Ulusal kıyafetleri ve Kurdistani renkleriyle alana gelen halk, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “PKK halktır, halk burada” sloganları attı. DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ise “Artık hiç kimse dilimiz, kültürümüzü inkâr edecek kudreti kendinde göremeyecek” pankartını açtı.

Alanda, “Yüreği zafer tutkusuyla yananlar ancak bizimle yürüyebilir”, “Özgürlük kendini yönetmekle başlar”, “Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır”, “Direnen ben, direnen halktır”, “Çalakiya girtiyan didome berxwedana wan berxwedana me ye” döviz ve pankartları açıldı. Dörtyol Meydanı kısa bir süre sonra tıklım tıklım dolarken, halk çalınan müzik eşliğinde halay çekti.

'HALKIMIZ BÜYÜK SOYGUNA BÜYÜK CEVAP VERMELİ'

Saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi ve DEM Parti İl Eşbaşkanı halkı selamladı. Ardından Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Akkuş konuştu. Akkuş, “Elini sıkmadığımız, sokağına, evine gitmediğimiz kimse kalmadı. Çözüm önerilerimizi herkesle paylaştık. Bizim projelerimiz hayali değil yapılabilir projeler. Bu kent AKP’nin eliyle tahrip ve harap edildi. AKP’nin kenti koca bir köye çevirdiğini, onların amaçlarının rant, hırsızlık olduğunu biliyoruz. İsim, aday önemli değil. AKP’den aday olan herkes kirlenmeye mahkumdur. AKP’nin adayı sanki şu ana kadar belediye onların değil gibi konuşuyor, bu halktan oy istiyor. Bu halkın parasını, emeklerini ve çocukların geleceğini nasıl çaldığınızın hesabını önce verin. Ama onlarda öyle bir ahlak yok. Agirî’nin çeteleri, hırsızları kol kola girmiş ve bize karşı çalışıyorlar. Çünkü bunlar büyük bir soyguna hazırlanıyor. Halkımızın buna büyük bir cevap vermesi gerekiyor” dedi.  

'HEPİMİZ İÇİN KRİTİK BİR SEÇİM'

Ardından büyük coşkuyla sahneye çıkan Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Hazal Aras ise, “31 Mart’ta çocuklarımızın, gençlerimizin ve hepimiz için kritik bir seçime gideceğiz. AKP’nin Ağrı’da derinleştirdiği yoksulluğu, yolsuzluğa, çamura, çöpe ‘hayır’ demek için gideceğiz. Hayvancılığı bitiren, gençlerimizi doğduğu yerde doyurmayan ve onların göç etmesini sağlayan, belediyenin kaynaklarını çarçur eden AKP’ye ‘hayır’ demek için sandığa gideceğiz. Artık değişim zamanı ve değişimin partisi DEM Partidir. Hiç kimsenin kendisini öteki hissetmeyeceği, kadın söz ve karar sahibi olduğu, sürdürülebilir projeler gerçekleştiren parti biziz. Bekle Agirî biz geliyoruz. Agirî, Dem DEM’a meye” diye konuştu.

 'DİRENİŞ' MESAJI

Son olarak konuşan TJA Aktivisti Dilan Güvenç, “Mart hem direniş hem katliam ayıdır. Newroz, Kürt halkının direniş ve mücadele günüdür. Newroz, Kawa’nın Ronahî’nin Rewşen, Ronahî ve Sema Yüce’dir. Nerede bir talan ve zulüm varsa orada bir direniş var. Bu Newroz’u birçok saldırı, savaş politikaları ve özel savaş politikalarının hüküm sürdüğü ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırıldığı bir dönemde karşıladık. Ne kadar saldırı olursa olsun halkımız direnmekten vazgeçmeyecektir” dedi.

Kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2013 Newrozu mesajı okundu.
Miting büyük bir coşkuyla devam ediyor.