AKP Artemêt’e seçmen kaydırıyor

Yerel seçimlere 3 ay kala AKP seçim hilelerine başladı. AKP yıllardır kaybettiği Artemêt ilçesine seçmen kaydırıyor. Yeni TOKİ ve Kiracılar TOKİ’ye son bir ay içinde 80 aile yerleştirildi.

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars’ta da yaşanan seçmen taşıma hilesini Meclis gündemine taşımasının ardından aynı yöntem bu defa Wan’da uygulanmaya başlandı.

Wan’da yıllardır girdiği tüm seçimleri kaybeden AKP, daha önce Çatak ilçesinde yaptığı oy kaydırma hilesini bu defa da Artemêt (Edremit) ilçesinde yapmaya başladı. Daha önce muhtarlara tek sandıkta oy kullanmayı dayatan ancak bunu muhtarlara kabul ettiremeyen AKP, şimdi de depremde yaptığı TOKİ’leri istismar ederek seçmen kaydı yapıyor. 

TAŞINAN KİŞİLERDEN HERHANGİ BİR ÜCRET ALINMIYOR 

İlçeye bağlı Yeni TOKİ ve Kiracılar TOKİ’de uzun yıllardır boş olan ve ortak alan kapıcı dairesi olarak bilinen ve boş olan konutlara AKP seçmeni yerleştiriliyor. Son bir ay içinde dışarıdan gelen 80 aile ‘Depremzede’ adı altında bu konutlara yerleştiriliyor. Yerleştirilen bu ailelerden kira, aidat, elektrik, doğalgaz ödemesi ise alınmıyor. Bu ödemeler ise TOKİ’lerde kalan diğer ailelerin bütçesinden karşılanıyor.

SEÇİME KADAR BÖYLE KALIN, BU KONUTLARI SİZE VERECEĞİZ 

Konuya ilişkin bilgi veren TOKİ sakinleri uzun yıllardır boş olan dairelerin son bir ay içinde doldurulduğunu ifade etti. ‘Depremzede’ adı altında getirilen kişilerden herhangi bir ücret alınmadığını ve bunların kendilerinden tahsil edildiğini kaydeden TOKİ sakinleri; “ Depremin üzerinden 12 yıl geçti. Birden bire depremzede diyerek bazı aileleri getirip kaydettiler. Bu duruma itiraz ettiğimizde ise 'Sizinle ilgili bir durum yok, devlet bu vatandaşları yerleştiriyor’ cevabını aldık. Bu durumda mağdur olan biz olduk. Biz bu TOKİ’leri 20 yıllık taksitlerle aldık, şimdi kendi yandaşlarını bedava yerleştiriyorlar. Taşınan bazı ailelerle yaptığımız görüşmede kendilerine ‘Seçime kadar bu şekilde kalın, seçimden sonra bu konutları size vereceğiz’ denildiğini aktardılar. Bu kesinlikle seçmen kaydırma çalışmasıdır” şeklinde konuştu.

2019 SEÇİMLERİNİ HDP FARKLI KAZANINCA KAYYUM ATANMIŞTI 

AKP’nin seçmen taşıma hilesi yaptığı ve 76 bin seçmeni bulunan Ârtemêt ilçesinde 2019 yılında yapılan seçimleri HDP’li adaylar yüzde 53 ile kazanmasına rağmen AKP, kazanan Belediye Eş Başkanlarına mazbata vermemiş ve gaspçı İsmail Say’ı belediye başkanı olarak atamıştı.