Mêrdîn’de 3 şehidin cenazesi tanınmayacak halde

İşgalci Türk devletinin Bagok’a saldırılarında Kurdistan Özgürlük Gerillalarına ait olduğu belirtilen 3 cenazenin, yanık ve eksik uzuvlar nedeniyle tanınmaz halde olduğu belirtildi.

Türk devletinin 27 Aralık’ta yasak ilan ettiği Bagok’ta imha operasyonları sürüyor.

Valilik tarafından “özel güvenlik bölgesi” ilan edilen Elin, Bahminin, Fisqîn, Mişawil, Gelîyê Sor, Efşê, Qudbê, Yol ve Şekrin mahalleleri arasındaki bölgede, saldırıların havadan helikopter desteğiyle sürdürüldüğü öğrenildi. 

Kurdistan Özgürlük Gerillalarına ait olduğu belirtilen 3 cenaze, dün Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, teşhis için ailelerine de haber verildi.

AİLELER EKSİK UZUV VE YANIKLAR NEDENİYLE TEŞHİS EDEMEDİ

Teşhis için dün Mêrdîn’e gelen aileler, cenazelerin zarar görmesi nedeniyle teşhis işlemi gerçekleştiremedi. Tanınmayacak hale getirilen cenazelerin yandığı ve kimi uzuvların eksik olduğu öğrenilirken, aileler kimlik tespiti için kan örneği vererek kentten ayrıldı.

Aileler, cenazelerin tanınmayacak hale gelmesinden kaynaklı “kimyasal silah” şüphesini dile getirirken, cenazelerin nasıl bu hale getirildiği konusunda ise kendilerine bilgi verilmediğini aktardı.