Türkiye’nin diktatörlüğe doğru gidişi bölge için tehlikedir

Başûrê Kurdistanlı Siyasetçi Salah Saleyî, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasının ardından Türkiye’de diktatörlüğe doğru bir gidiş yaşandığını ve bunun bölge için tehlikeli olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa'nın kendi çıkarları için Türkiye'yi kolladığını ifade eden Saleyî, Türkiye halkının da Erdoğan diktatörlüğünü desteklemediğini dile getirdi.

Seçim sonuçları hakkında konuşan Siyasetçi Saleyî, Erdoğan’ın seçimi kazanmasını Rusya ve ABD arasındaki rekabet planının bir sonucu olarak değerlendirdi. Saleyî seçimin kazanılmasında İhvani karanlık güçlerin ve Erdoğan’a oy veren milyonlarca Suriyelinin etkisi olduğunu belirtti.

Selah Saleyi, Erdoğan'ın seçimi kazanmasına ve diktatörlükte ısrar etmesine rağmen bölgenin mevcut diktatörlüğü artık kabullenemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti: "Erdoğan'ın hukuksuz eylemlerine demokratik güçler ve muhalefet son verebilir. Bakurê Kurdistan ve Rojava'da Kürt halkına destek var, dolayısıyla Erdoğan Kürtlere eskisi gibi saldıramaz.”

Erdoğan'ın seçimi kazandığının söylenemeyeceğini belirten Saleyî, "Çünkü halkın büyük bir yüzdesi Erdoğan'dan memnun değil” dedi.

ABD'nin kendi çıkarları gereği Türkiye'nin ihlallerine göz yummuş olabileceğini söyleyen Siyasetçi Salah Saleyî, "Artık Amerika ve Avrupa ülkeleri bu diktatörlüğün sınırlarını genişletmeye çalıştığını ve ihlal ettiğini açıkça biliyor. Bunun için Türkiye'ye baskı yapıyor” ifadelerini kullandı.