Van Valisinden kamu kurumlarına ‘fişleme’ talimatı

Wan’a atandığı günden bu yana AKP İl Başkanı gibi davranan Vali ve eski kayyum Ozan Balcı, kamu kurum amirlerine hangi personelin hangi siyasi düşüncede olduğunun kendisine rapor olarak sunulmasını istedi.

WAN'DA VALİ TERÖRÜ

Wan’a 2022 yılında AKP tarafından atanan Vali Ozan Balcı, yaklaşık iki yıl kayyum olarak çalıştı. Bu süre içinde belediyelerde yaşanan yolsuzlukların yanı sıra Wan’da “eylem ve etkinlik yasağı” adı altında adeta OHAL uygulamaları dikkat çekti.

Wan’da son yerel seçimlerde DEM Parti’nin 14 belediyenin tamamını alması ve Wan Büyükşehir Belediyesi'ni gasp etme girişimlerini protesto etmek amacıyla yapılan direnişe tahammül edemeyen Vali Ozan Balcı, kenti asker ve polis kuşatması altına aldı. Wan’da neredeyse bütün cadde ve sokaklar 2.5 aydır polis ablukası altında tutuluyor.

Wan’da belediyelerin tamamını DEM Parti’nin kazanmasından oldukça rahatsız olan Balcı, şimdi yeni bir uygulamaya geçti. Wan’da kamu kurumlarında "örgüt sempatizanlarının" olduğunu iddia eden Balcı, tüm kamu kurum amirleriyle 10 gün önce Valilik binasında bir toplantı düzenledi. Kurum amirlerine Wan’da kamu güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyleyen Balcı, kamu kurumlarında çalışan tüm personelin hangi siyasi görüşe sahip olduğunun ve örgütle iltisaklı akrabalarının ve çevresinin rapor halinde kendisine sunulması talimatını verdi.

İsmini vermek istemeyen haber kaynağının aktardığı bilgilere göre, Vali Balcı’nın, bu rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığına bilgi vereceği ve söz konusu kişilerin işten çıkarılması konusunda çaba yürüttüğü öğrenildi.