Van ve Şırnak’ta gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak ve Van’da Türk ordusuna düzenlenen eylemlerde ölü ve yaralı askerler olduğunu belirtti. HPG, Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırıları hakkında da bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklama şöyle:

VAN’DA EYLEM: 1 ASKER ÖLDÜ, 1 ASKER YARALANDI

''Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Eylül günü saat 15.10’da Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Kevirê Şamiyan Karakolu’nun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Yapılan bu eylemler sonucunda 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ŞIRNAK’TA EYLEM

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Eylül günü (bugün) saat 07.10’da Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Bêspin Termik Santrali’nin elektrik hatlarına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Yapılan bu eylemin sonucunda elektrik hattı imha olmuştur.

ŞEMDİNLİ’DE SONUÇSUZ OPERASYON

25 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tûyê, Spirêz, Warê Sêva ve Ömerli köylerini kapsayan alanda bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama - tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu 26 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

26 Eylül günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda saat 10.30 ile 12.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Savaş Tepesi, Heftanin bölgesine bağlı Şêraniş Köyü çevresi, Metîna alanına bağlı Beşiri Vadisi, Avaşin bölgesine bağlı Basya alanı ve Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi bombalanmıştır. Yapılan bu saldırılarda güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değilken, adı geçen bölge arazileri tahrip olmuş, yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.’’