Xakurkê’de şehit düşen bir gerillanın kimliği açıklandı

Türk işgal güçlerinin gerillanın denetimindeki Xakurkê bölgesine yönelik 14 Mayıs’ta düzenlediği hava saldırısında şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgileri açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “14 Mayıs günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê’ye bağlı Xınêre bölgesine yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucunda Yusuf Aslan (Aslan Kalkan) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada, gerillanın mücadele yaşamına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“1975 yılında Kayseri’nin Sarız ilçesinde dünyaya gelen Yusuf yoldaş, genç yaşta yaşamın zorluklarıyla tanışır ve çeşitli nedenlerden ötürü 1992 yılında Avrupa’ya göç eder. Avrupa’da bulunduğu dönem içerisinde Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni daha yakından tanıyan Yusuf yoldaş, burada çeşitli siyasi çalışmalarda yer alır. 1996 yılında Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaşın gerçekleştirdiği fedai eylemden etkilenen Yusuf yoldaş, “ancak bu fedailer gibi savaşarak faşizmin karşısında halkımızı özgürleştirebiliriz” diyerek 1997 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılır. Uzun yıllar ülkeden uzak olmanın verdiği bir özlemle Kürdistan dağlarına gelen Yusuf yoldaş, gerillacılığa Xakurkê alanında başlar. Kısa zamanda gerilla yaşamına adapte olan ve her daim kendisini halkına borçlu hisseden Yusuf yoldaş, Apocu ideolojiyi yakından tanımanın verdiği güçle, mücadeleye daha sıkı sarılır.

Xakurkê’nin yanı sıra, Şehîdan ve Garê gibi bölgelerde uzun yıllar mücadele yürüttükten sonra 1 Haziran Atılımı ile birlikte özlemini hissettiği ve hep gerillacılık yaparken hayalini kurduğu Amed eyaletine düzenlenir. 6 yıl gibi bir süre boyunca Amed eyaletinde bir çok başarılı çalışmaya imza atan Yusuf yoldaş, ardından tekrardan Medya Savunma Alanları’na döner ve bir çok eyalette, önemli çalışmalarda yer alır.

Eylemci kişiliği ve yoldaşlık ilişkilerindeki sadelik arkadaş yapısı içerisinde aranan bir militan olan Yusuf yoldaş, yalnızca askeri çalışmaların örgütlendirilmesi değil, bunun yanı sıra ideolojik ve siyasi bir çok konuda yetkinlik sağlar. İnsanların adil yaşadığı bir dünyanın özlemiyle kavgaya sarılan, “Karınca kararınca da olsa, ülkem, halkım, Önderliğim ve şehit düşen arkadaşlarım için bir şey yapmak beni mutlu ediyor” diyen; bu temelde 22 yılı aşkın süren gerilla yaşamını emekle yoğuran ve hep halkına hizmetle geçiren Yusuf yoldaşın anısını yaşatmak, geride kalan biz yoldaşları açısından elzem bir görev durumundadır.”

HPG-BİM, “Bu temelde başta değerli Kalkan ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Yusuf Aslan yoldaşın bizlere devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” diye ekledi.