Xelfetî’den tepki: Usulsüz seçmen itirazlarımız anında reddediliyor

DEM Partililer, Xelfetî’ye kaydırılan 4 bin 239 usulsüz seçmene dair yaptıkları itirazların 'kopyala-yapıştır' ile reddedildiğine dikkat çekti, "Halfeti’de bir iddia yok, somut deliller var" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Xelfetî (Halfeti) İlçe Örgütü, ilçeye 5 ay içerisinde 4 bin 239 seçmen kaydırılmasına dair yaptıkları 70 farklı itiraza "kopyala-yapıştır" gerekçeler ile ret kararı verilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Partinin ilçe binası önünde yapılan eyleme DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti ilçe belediye eşbaşkan aday adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

DEM Parti İlçe Yöneticisi Ayfer Haykır, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 58 (10 bin 458) oy ile kazandığı belediyenin, 2016 yılında gasp edildiğini, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlere ise usulsüzlük karıştığını kaydetti. 2019 yılında yapılan usulsüzlüklerin bir benzerinin yeniden yapıldığına dikkat çeken Ayfer Haykır, "31 Mart 2024 günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde Halfeti İlçesine en az 3 bin 492 seçmen dışarıdan getirtilerek AKP'li yandaşların ikametgahlarında kaydedilmiştir. Son Genel seçimlerde; Halfeti'de seçmen sayısı 26 bin 768 idi. Bu sayı 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 4239 artarak 30 bin 43'e yükselmiştir" diye konuştu.

'AKP'Lİ SİYASETÇİLERİN İKAMETGAHLARINA KAYDEDİLDİ'

İlçeye taşınan seçmenlerin AKP’li siyasetçilerin ikametgahlarına kaydedildiği bilgisini paylaşan Ayfer Haykır, “DEM Parti olarak yapılan hukuka aykırılığı Halfeti halkına şikayet ederek AKP zihniyetini, halkımızın vicdanında mahkum ediyoruz. Şöyle ki; sadece 50 adreste bin 479 seçmenin kaydedildiği somut delil değil mi? AKP'li İlçe Başkanı Ökkeş Aybek'in ikametgahında 42 kişinin kayıtlı olduğu, Halfeti ilçesinde bir evin fizibilite koşulları dikkate alındığında bir evde seçmen olarak 42 kişinin bulunması, bu seçmenlerin bir evde yaşayamayacağı, bunun hayatın normal akışına aykırı olduğu somut delil değil midir" diye belirtti.
Xelfetî Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğünü yapan Abdurrahman Gökçeli’nin Mereş’in Andırı ilçesinden onlarca akrabasını taşıdığına dikkat çeken Ayfer Haykır, devamında tespit ettikleri onlarca hukuksuzluğu sıraladı. Yapılan bütün hukuksuzluklara rağmen 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediyeyi alacaklarını vurgulayan Ayfer Haykır, devamında şunları söyledi: “Halkımızın gücü ile bu hilelerini deşifre edip belediyenin anahtarını 31 Mart’ta Halfeti halkının iradesine teslim edeceğiz. Bu organize suç örgütü şeklinde çalışanları önce halkımızın vicdanında mahkum ediyoruz. Daha sonrada bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

'İDDİA DEĞİL, SOMUT DELİL'

DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ise AKP-MHP’nin Kurdistan ve Türkiye’nin birçok yerinde seçimde usulsüzlüklere başvurduğunu belirterek, “Daha önce de bu etrikalar ile belediyelerimizi gasp ettiler. Halfeti’de bir iddia yok, somut deliller var. Binlerce yeni seçmen taşınmış. Bu tamamıyla hukuksuzluktur. Bütün Halfeti halkının hakkı gasp edilmektedir. Bu bir suçtur. Bu suçu işleyenler hakkında yaptığımız itirazlar kopyala-yapıştır gerekçeler ile ret edildi. Bütün hilelere rağmen halk ile birlikte çalışacağız ve belediyemizi kendimiz yöneteceğiz” şeklinde konuştu.