8 Onur Direnişi şehidi, Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde farklı tarih ve yerlerde şehit düşen 8 Onur Savaşçısı Hesekê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi şehitleri Nidal Hesekê (Mihemed Şerif El Ebdile), Mahmud Hesekê (Mahmud El Wekah), Ehmed Medat, Muhenned El Receb, Zınar Raperin (Ehmet Ebdilcelil), Kamuran Cudi (İbrahim Eli Hesen), Beritan Serêkaniyê (Nesrin Yusif), Kesar Hesekê (Mahmud El Şemid) son yolculuğuna uğurlandı.

Halk, şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim aldıktan sonra, onlarca araçtan oluşan konvoy ile Hesekê’nin Dawûdiyê Köyü’nde bulunan Şehîd Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

YPG/YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başlayan cenaze töreninde Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Aziza Abdurahman ve Hesekê Öz Savunma Güçleri komutanlarından Salim İbrahim birer konuşma yaptı.

Şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığının dilendiği konuşmalarda, “Ülkelerinin onuru ve özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlerin takipçisi olacağımızın ve topraklarımızı koruyacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Türk devleti ve çetelerinin işgaline karşı mücadele edeceğiz ve işgalcileri topraklarımızdan çıkaracağız, bu topraklar bizimdir. Savaştan ve şahadetten korkmuyoruz” denildi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitler annelerin zılgıt ve sloganları eşlinde toprağa verildi.