Özerk Yönetim Covid-19’a karşı kriz masası kurdu

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, koronavirüs Covid-19 pandemisine karşı Sağlık Komitesi bünyesinde Kriz Masası kurdu.

Koronavirüsle mücadele için kurulan Kriz Masası tarafından Qamişlo’da bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dış İlişkiler binasının Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Komitesi Eş Başkanı Hêvîn Mistefa, Yerel Yönetimler ve Belediyeler Komitesi Eş Başkanı Jozêf Lehdo ve Sağlık Komitesi Eş Başkanı Ciwan Mistefa katıldı.

HENÜZ KORONAVİRÜS VAKASI YOK, TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Dr. Ciwan Mistefa, Kuzey ve Doğu Suriye’de şu ana kadar koronavirüs vakasının tespit edilmediğini söyleyerek konuşmasına başladı.

Virüsün Kuzey ve Doğu Suriye’ye girmemesi için her türlü tedbirin alındığını söyleyen Mistefa, şunları belirtti: “Sınır kapıları kapatıldı. Halkımızı, dünyayı saran bu virüse karşı korumak için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Mart ayındaki tüm toplu etkinlikler iptal edildi. Buna Newroz Bayramı da dahildir. Cuma namazlarının toplu kılınmaması sağlandı. 24 saat boyunca hizmet veren ulaşım araçları durduruldu.”

‘TEDBİRLERİMİZİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Mistefa virüsle mücadele için halkın desteğine de ihtiyaç olduğunun altını çizerken, şöyle konuştu:

“Her türlü teknoloji ve tekniğe rağmen dünyanın aciz kaldığı bu virüsün karşısında duracağımızı iddia edemeyiz. Fakat her türlü tedbirimizi almaya devam edeceğiz. Halkımız bize yardımcı olursa virüsün ülkemize gelmesine engel olabiliriz”

Sağlık noktalarının sayısının arttırıldığını sözlerine ekleyen Mistefa, şüpheli vakaların derhal sağlık noktalarına müracaat etmesi çağrısında bulundu.

SURİYE REJİMİNDEN DESTEK YOK, WHO İLE TEMAS VAR

Mistefa, Sağlık Komitesi olarak 24 saat boyunca çalıştıklarını ifade ederken Şam yönetimi tarafından kendilerine herhangi bir yardım sağlanmadığına dikkat çekti.

Suriye halkını virüsten korumak için Suriye Hükümeti ile koordineli çalışmak istediklerini söyleyen Mistefa, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile temas halinde olduklarının altını çizdi.