Özerk Yönetim Newroz’u kutladı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Newroz'u kutladı, Türk devletine karşı direnişi büyütmeye çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bugün yaptığı yazılı açıklamayla Newroz'u kutladı.
Mezopotamya halkları ve Kürtlerin Newroz'unun kutlandığı açıklamada, "Bizi bin yıl önceki baskıcı sistemlere mecbur bırakmak isteyenlerin karşısında adalet ve özgürlük ile mücadele etme söz veriyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak içeresinde geçtiğimiz tarihi sürece ilişkin tüm taraflara diyalog yolunu öneriyoruz. Suriye’deki krizin sona ermesi ve artık kanın dökülmemesi için tek yol diyalogdur. Suriye hükümetini Suriye halklarının çıkarları temelinde bir diyaloga çağırıp bir an önce Suriye’yi bu hale getiren eski düşüncelerden vazgeçmesini bekliyoruz.

'HALKIMIZ DİRENİŞİ BÜYÜTMELİ'

Biz uluslararası toplumun Türk devletinin saldırılarını durdurması, işgaline son vermesi, insanları zorla yerinden etmemesi için çağrıda bulunduğumuzda, halkımızın da mücadeleyi daha da büyütüp topraklarının Türk devleti gibi farklı oluşumlara bırakmaması için direnmesi gerekmektedir.
Newroz gerçek anlamını esas alarak mücadeleyi yükseltmemiz, öz savunma temelinde Türk devletinin işgal ettiği toprakları özgürleştirmemiz gerekiyor."