Özerk Yönetimden İdlibli göçmenleri karşılama çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bir kez daha İdlib’deki savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan sivilleri karşılama çağrısı yaptı.

İdlib’deki savaştan kaçan 1500’ü aşkın aile, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine giriş yaptı. Özerk Yönetim de kısıtlı imkanlarına rağmen İdlibli sivilleri kamplarda barındırdı, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşıladı.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devleti çeteleri ile Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan İdlibli göçmenlere kapılarının açık olduğunu bir kez daha duyurdu.

'GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İdlib’de savaş nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve etkilerinden dolayı siviller çok kötü bir durumdadır. Yaşanan göç dalgası karşısında sivillerin acısını azaltmak için iş birliği, emek ve harekete geçmek gerekmektedir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve QSD görev ve sorumlulukları gereği İdlibli sivillere karşı insani görevlerini yerine getirmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Bu temelde İdlib halkına bir kez daha, imkanlarımız dahilinde ihtiyaçlarını karşılayacağımız çağrısı yapıyoruz. Bölgemizde yüksek sayıda göçmen bulunmasına rağmen görevimizi yapacağımızı belirtiyoruz.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Fakat Özerk Yönetim olarak Türk devletinin işgal ettiği yerlerden gelen yüz binlerce göçmenin varlığı, bölgenin içinde bulunduğu abluka, El Yeirûbiyê sınır kapısının kapatılması ve BM’ye bağlı kuruluşların Şam üzerinden getirdiği yardımların az olması gibi engellerle karşı karşıyayız.

Bu temelde Özerk Yönetim olarak İdlib’den gelen göç dalgasına karşı uluslararası kamuoyuna, BM ve diğer uluslararası kuruluşlara, Özerk Yönetim ile iş birliği içinde olmaları; mevcut zor durumun aşılması için öneri ve çözümlerini sunmaları için çağrı yapıyoruz.

Tüm bunların yanında El Yeirûbiyê sınır kapısının kapatılma kararını bir kez daha gözden geçirilmeli, göçmenlerin temel ihtiyaçlarını giderebilmemiz için Kuzey ve Doğu Suriye’ye insani yardımların girişi için çalışılmalıdır.”