Özerk Yönetim: Direniş mirası zaferi getirecek

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Efrîn direniş mirası zaferin anahtarıdır” diyerek, uluslararası sessizliğe tepki gösterdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Efrîn direnişinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti bölge halkının geleceği üzerinde planlarını uygulamak istiyor” denilirken, işgalci politikaların ülkedeki çözüm ve istikrarı engellediği belirtildi. Yönetim, sessizliğe tepki gösterdi, uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

'ÇÖZÜM VE İSTİKRARIN ÖNÜNDE ENGEL'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgal edilmesi ve işgalin genişletilmesi, Türk devletinin, Suriye krizinin çözüm projesi olan Kuzey ve Doğu Suriye halklarının demokratik projesine karşı düşmanca niyetini açıkça ortaya koyuyor.
Söz konusu işgal edilen bölgelerde devam eden insanlık ve ahlak dışı uygulamalar ve tarihi, kültürel ve toplumsal kimliğin değiştirilmesi ve işgalci Türk devletinin kontrolü altındaki tüm bölgelerde devam eden aynı politikalar, Suriye krizinin çözümü ve istikrarı önünde büyük bir engeldir.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi halkımızın yeni çağında tarih sayfalarına yazılan Efrîn direnişini ve Türk devletine karşı 58 gün direnip canlarını feda eden şehitleri anarken, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalinin devamının Suriye’deki tüm bölgeler üzerinde tehdit olduğunu belirtiyoruz. Suriye’deki tüm tarafları bu konudaki tutumlarını netleştirmeye çağırıyoruz. Suriye’yi savunan ve demokratikleşmesini isteyen tüm ulusal güçlerin Türk devletine, çetelerine ve topraklarımıza, halkımıza yönelik uygulamalarına karşı çalışmalarını ortaklaştırması önemlidir.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA ÇAĞRI

Uluslararası kamuoyunu, işgalci Türk devletinin işgal bölgelerindeki uygulamalarına karşı güçlü bir tutum göstermeye çağırıyoruz, uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınıyoruz. BM başta olmak üzere insan hakları örgütlerini ve uluslararası kuruluşları, Efrîn ve işgal edilen bölgelerdeki uygulamalara karşı ciddi tutum almaya çağırıyoruz.
Efrîn’in işgal edilmesine karşı sessizlik, Türk devletinin Suriye’ye, bölgeye ve tüm dünyaya müdahale etmesine neden oldu ve Türk devletinin müdahale ettiği her yer savaş ve kargaşa merkezi haline geldi.

HALKLARA KARŞI ANLAŞMA YAPANLAR UYARILDI

Aynı zamanda bazı taraflar ile Türkiye arasında, Suriye halkları üzerinden yapılan anlaşmaları kınıyoruz ve bu konuda uyarıda bulunuyoruz. Türk devletinin Efrîn işgali ardında Suriye halkına dönük uygulamaları bellidir. Efrîn’deki olayların devam etmesi, herkes üzerinde tehdittir. Türk devletine destek veren ve ona sırtını dönen tarafların dahi çıkarına değildir. Ve bu taraflar yenilmeye mahkumdur.
Efrînli halkımızı selamlıyoruz. İşgalcilere karşı tarihi direnişlerini saygıyla anıyoruz. Bir kez daha Efrîn özgürleştirilmediği sürece, Suriye’de hiçbir çözüm ve istikrar sağlanamayacağını, demokratik projemizin başarıya ulaşamayacağını belirtmek istiyoruz.

'ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ'

Efrîn ve işgal edilen bölgelerin özgürleştirilmesi başlıca çalışmalarımız olacaktır. Halkımızın desteği ve ısrarı ile amaçlarımıza ulaşacağız.
Efrîn’in mirasını ve tüm bölgelerimizin direniş ısrarı, bizi zafere götürecek yoldur. İmkanımız ve güçlerimizle yolumuza devam edeceğiz.”